ОФК Пирин победи Гигант Съединение в контролна среща

14:12
ОФК Пирин победи Гигант Съединение в контролна среща
Футболистите на ОФК Пирин (Благоевград) победиха гостите си от Гигант Съединение с 1:0 в контролен мач игран тази сутрин на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Единственото попадение в срещата вкара Антонио Хаджииванов в 59-ата минута.

Орлетата имаха преимущество през целия двубой, но куп пропуски доведоха до минималната разлика. Първата част започна с удар в гредата на Златинов от фаул, още в 3-ата минута. Той уцели горния стълб още веднъж, в средата частта при опит да прехвърли излезлия срещу него страж на гостите. С два сериозни пропуска се отличи също и Хаджииванов, който излизаше на изгодни позиции в наказателното поле, но ударите му бяха неточни.

През второто полувреме именно Хаджииванов донесе победата за Пирин с гол в 59-ата минута, дошъл след добра комбинация по десния фланг. Гостите от своя страна стигаха трудно до наказателното поле на домакините, като затрудниха само веднъж Бахтарлиев с удар от далечно разстояние.

Състав на Пирин в днешната среща: Бахтарлиев, Спириев, Бачев, Георгиев, Стоев, Туджаров, Попев, Хаджииванов, Благов, Златинов и Костов. В игра влязоха още Сандев, Иванов, Васев, Стойков, Шумантов, Кацимерски и Николов.

Утре, от 19:00, на стадион "Христо Ботев" ще се проведе и демонстративен мач по случай 40-годишнината от влизането за първи път на орлетата в А група. В двубоя ще се срещнат състав от ветерани на благоевградчани от близкото минало срещу настоящ състав на Пирин.

Следващата планирана контрола за подопечните на Йордан Самоковлийски е за сряда, когато отборът среща Места (Хаджидимово) като гост от 18:00 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация