Eurosport2 ще предава мачовете на юношите в Испания

12:54
Eurosport2 ще предава мачовете на юношите в Испания
Медийният гигант Eurosport2 ще предава на живо най-интересните мачове от "Алкудия Къп" - неофициалното мини световно първенство, което започва в испанския град Валенсия на 11-ти август. На турнира, който самите организатори от C.O.T.I.F. определят като най-силния в 30-годишната история на надпреварата, ще участва и юношеският национален отбор на България до 19 години. На този етап е сигурно, че два от мачовете на родените след 1 януари 1995 година "лъвове" ще бъдат предавани пряко. Става дума за сблъсъка с Аржентина на 16 август и за дуела с Япония два дни по-късно.

Мачовете ще бъдат излъчвани в цялата мрежа на телевизията, чиято централа е в Париж. Това означава, че турнирът ще бъде предаван на 20 различни езика и ще обиколи всички точки на света от Европа до Азия, в които Eurosport2 има покритие. На територията на България мачът с Аржентина ще бъде достъпен за всички кабелни оператори, но няма да има коментар на български език, тъй като съвпада с кръг от немската Бундеслига. Срещата с Япония обаче ще бъде предавана във всички кабелни и сателитни мрежи на наша територия, като ще е и с коментар на български.

При положение, че селекцията на Александър Димитров премине груповата фаза, то е сигурно, че и полуфиналът на "трикольорите" ще бъде на живо в ефира на Eurosport2 на 19 август. Финалът на "Алкудия Къп" също бъде предаван от медийния гигант на 21 август.

Нашият състав ще се събере на лагер в София на 8 август, а два дни по-късно заминава за Валенсия. Старши-треньорът Александър Димитров е предвидил да заведе 20 футболисти в Испания. Днес бяха изпратени и повиквателните за играчите, избрани да представят България, като БФС разчита на подкрепата на клубовете и се надява и вярва, че всички момчета ще бъдат освободени, за да може "лъвовете" да се представят по най-добрия възможен начин.

Патрон на цялата надпревара е президентът на испанския футболен съюз Анхел Мария Вияр, който е и вицепрезидент на ФИФА и УЕФА. Паралелно с турнира при момчетата ще вървят още две състезания - за деца и жени, като в детския турнир ще участват 1000 хлапета.

Ето и програмата на мачовете на България (U19):
13 август, 23:45 часа: Беларус - България
15 август, 22:00 часа: България - Канада
16 август, 22:00 часа: Аржентина - България
18 август, 23:45 часа: България - Япония

Телевизионна програма на Eurosport2 за турнира:
Понеделник, 12 август
22.30: Аржентина – Беларус, пряко
00.00: Испания – Саудитска Арабия, пряко

Сряда, 14 август
20.00: Канада – Аржентина, пряко
23.45: Катар – Испания, пряко

Петък, 16 август
22.00: Аржентина - България (само за абонатите на кабелните мрежи без коментар на български), пряко
23.45: Испания – Австралия, пряко

Неделя, 18 август
22.30: Мексико – Испания, пряко
23.45: България – Япония, пряко

Понеделник, 19 август
22.30: Полуфинал, пряко
00.00: Полуфинал, пряко

Сряда, 21 август
22.30: Финал, пряко

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация