Испания оформи голямото каре

07:56
Испания оформи голямото каре
След като отборите на Германия, Турция и Русия се класираха за 1/2-финалите на Евро2008, снощната вечер на стадион "Ернст Хапел" във Виена трябваше да даде отговор кой измежду Испания и Италия ще се присъедини към тях.

За италианците бе ясно, че излизат без двама от основните си халфове в лицето на Гатузо и Пирло, докато в лагера на Испания новините бяха повече от добри - Пуйол можеше да започне мача като титуляр, след като лекува няколко дена травма.

"Ла Фурия" трябваше да се справя и с онази прокоба, която тегнеше над отбора да не успява да постигне значим успех на голям форум толкова години подред. И в тази вечер пред близо 52 000 зрители, тяхната звезда изгря.

Мачът бе по-скоро тактически, след като опитните италианци приспиваха темпото, а всички знаем, че силата на "червените" е именно в бързите атаки, където е силата и на Давид Вия и на Фернандо Торес. Тандемът, който отбеляза до момента 5 гола (4 за нападателя на Валенсия и 1 за Ел Ниньо) имаше не леката задача да се противопостави на все по-добре играещото защитно каре на световните шампиони.

Роберто Донадони бе поставил Касано забит почти до тъч линията, като целта бе да не се позволява на Серхио Рамос да се включва в предни позиции. Това си имаше до някъде и плюс за момчетата на Арагонес, тъй като по този начин защитникът не оставяше пробойни зад себе си.

На фона на цялото това внимание, което бе концентрирано в дефанзивен план и от двата отбора напълно логично не само редовните 90 минути, но и двете продължения завършиха без да успеем да видим гол. Дузпите трябваше да решават кой ще бъде победител тази вечер и те отсъдиха - Испания. След като Касияс спаси ударите на Де Роси и Ди Натале, а Буфон се справи единствено с футболиста на Майорка Дани Гуиса, "Ла Фурия" ликуваше - световният шампион бе повален, а на полуфинала тях ги чакаха познатите руснаци.

Така традицията отборът Световен шампион да не успява да спечели и Евро титлата в рамките на 2 години се запази. Испания пък ще трябва да се надява на нов успех срещу "сборная", но със сигурност онова 4:1 от първата среща между тях тук на първенството в Австрия и Швейцария не им дава каквото и да е предимство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация