Трансферен дневник (29.07.2013 г.)

18:19
Трансферен дневник (29.07.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (29.07.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов реши да изпрати до Нова година младежкият национал Божидар Васев в сателитния отбор Раковски, съобщиха за БТА от клуба. Васев дойде през лятото от третодивизионния ОФК Пирин (Благоевград) на проби и остави добри впечатления. След това Стоилов взе 20-годишния халф на подготовка с отбора в Австрия, а след доброто му представяне там подписа и договор. (Детайлен преглед на новината)

Към отбора на Спартак 1918 Варна се присъедини нападателят Благой Пасков, съобщиха от клуба. Той е на 22 години, бивш юноша на ЦСКА, а през миналия сезон бе играч на Светкавица Търговище.

От клуба съобщиха още, че в Спартак се завръща вратарят Николай Банков. Той игра за отбора в периода 2008-2010 г. и има 3 мача за клуба в "А" група. През последните 3 сезона Банков бе състезател на Миньор Перник. Очаква се към отбора да се включи и нападателят Симеон Ганчев. Той е възпитаник на детско-юношеската школа на клуба и игра за Спартак през сезон 2010/11 г. (Детайлен преглед на новината)

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Черноморец Бургас е близо до привличането на бившия алжирски юношески национал Наджип Амари, съобщава френската преса.

21-годишният атакуващ полузащитник Амари е собственост на Олимпик Марсилия, но е играл само за дублиращия отбор на френския гранд в пета дивизия. През последния сезон той беше преотстъпен в третодивизионния Руан, но не записа нито една игрова минута, като беше част от състава в три мача, в които остана резерва. (Детайлен преглед на новината)

Сагата около бъдещето на Гарет Бейл в Тотнъм е на път да приключи с благополучен край за Реал Мадрид. От ръководството на лондонския клуб вече отхвърлиха астрономическа оферта от 85 млн. паунда за уелския национал в течение на преговорите с Кралския клуб, но този път вероятността да се стигне до сделка е много голяма.

Авторитетният британски таблоид "Сън" съобщава, че шефовете на Белия балет са отправили ново предложение за 24-годишния футболист - 51 млн. паунда с гаранция за плащане на един транш плюс Анхел ди Мария и Фабио Коентрао. Последната оферта на мадридчани е оценена на 123 млн. евро, което означава, че Бейл ще се превърне в най-скъпия играч в историята на футбола, ако Тотнъм се съгласи да го продаде. (Детайлен преглед на новината)

Бургаският Нефтохимик пробва трима нови играчи. Халфът Петър Петров тренира с отбора от около седмица и утре ще играе срещу третодивизионния Мастер. Това съобщиха от ръководството на шейховете. Ако Петров се представи добре на спаринга, ще му бъде предложено да подпише договор и ще бъде картотекиран.

Нефтохимик изпробва още двама нови играчи. Те са френски футболисти и за тях пробният период ще бъде по-дълъг. Очаква се те също да играят в мача срещу Мастер утре на стадиона в град Българово. Срещата е насрочена за 19.00 часа. (Детайлен преглед на новината)

Бившият нападател на ЦСКА Спас Делев подписа двегодишен договор с Лас Палмас, съобщи президентът на испанския тим Анхел Рамирес. Босът на втородививизионния испански отбор добави, че Делев идва като свободен агент и трябва да пристигне при новия си тим във вторник.

"Той е бърз нападател и може да играе по двата фланга. Освен това е национал на България", сподели Рамирес. (Детайлен преглед на новината)

Капитанът на бразилския национален отбор Тиаго Силва се е договорил със собствениците на шампиона на Франция Пари Сен Жермен за продължаване на договора до 2018 година с годишна заплата 12 милиона евро, съобщи френският спортен ежедневник "Екип".

Според "Екип", италианският полузащитник Марко Верати също се е договорил със собствениците на ПСЖ за продължаване на договора до 2018 година. Заплатата на италианеца Верати е била увеличена с 850 000 евро и сега той ще получава 2 милиона евро годишно. (Детайлен преглед на новината)

Слухове и спекулации

Ръководството на руския Зенит е готово да плати 70 милиона евро на Борусия Дортмунд за защитника Невен Суботич и за нападател Роберт Левандовски, съобщава "ИТАР-ТАСС", цитирайки информации в полската преса.

Приоритет при преговорите с тима от Бундеслигата ще бъде Левандовски, който е оценяван на над 40 милиона евро. Интерес към нападателя преди време имаха Манчестър Юнайтед, Челси, Байерн Мюнхен и Реал Мадрид. 24-годишният полски национал е вкарал 75 гола в 139 мача за Борусия. (Детайлен преглед на новината)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sdw
30.07.2013 02:01

Левандовски е страхотен,но замисляте ли се 4 гола срещу Реал в един мач,колко много му вдигнаха цената.Тея 4 гола за един мач правят Дортмунд с около 5-10 млн. по-богати.