Стотици откликвания на обява за набиране на футболисти

17:38
Стотици откликвания на обява за набиране на футболисти
За 24 часа от поставянето й на сайта, обявата на украинския клуб Волин (Луцк), че търсят играчи в интернет е събрала близо 500 предложения от футболисти. Това обяви пресаташето на клуба Юрий Конкевич.

Както е известно, вчера финансово закъсалият Волин обяви, че кани на проби всякакви играчи на всякакви позиции, като единственото условие е да са на възраст до 25 години.

"Обявата за набирането в интернет на играчи за нашия футболен клуб е сензационен елемент на работа. Разбираме, че това е необичайна крачка, но това е един работен момент. В нашата страна има много градове, където няма футболни отбори или школи. Много момчета не могат да си намерят отбори и да продължат кариерата си. И ние искаме да им предоставим шанс, като дойдат на проби и може би един от тях може да бъде истински пропуснат талант. Още повече, че нашият клуб изключително държи на украински момчета. За едно денонощие ние получихме отговор от 500 човека от Украйна, от близки и далечни страни. Пишат ни и ни звънят както професионални футболисти, така и млади момчета в юношеска възраст на 14-15 години", обяснява още пресаташето Конкевич.

Той обаче уточнява, че пробите, които ще се проведат между 29-и юли и 1-и август, са предназначени за професионални играчи.

"Ясно е, че няма как да вземем всички, които ни се обадят. По визитки ще изберем 20, 30 или 40 човека. Все още не сме решили колко точно. А дали ще бъдат за първия отбор, не само. В нашия клуб има три отбора - представителен, младежки до 21 години и юношески елитен до 19 години", допълва Конкевич.

Конкевич подчерта, че този начин на работа не е свързан с финансовите проблеми на Волин. Действително, спонсорът се оттеглил, но с всякаква помощ били изчистени премии, заплати и всички суми по договорите на играчите.

До това лято във Волин играха и двама българи- защитниците Петър Занев и Валентин Илиев, но те разтрогнаха контрактите си заради неполучени средства и в момента водят дела за дължими суми. Занев вече играе за новия си отбор Амкар (Русия), докато все още жълтата карта на Илиев в новия му отбор ЦСКА не е получена.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Regos
29.07.2013 20:56

ееееххх и цска да пуснат такава обява.Ще играя и за 5 лева.Ама на*cry**corner*

BuTaMuH_C
29.07.2013 17:53

поне като останат юноши от клуба няма да се дават големи пари за заплати,защото юношите ще играят със сърцето си,а не като чужденците...само да реват за повече пари

BuTaMuH_C
29.07.2013 17:52

въпреки,че от софийските отбори съм за Левски ще го кажа - да гонят чужденците,да наблягат на юношите па и да пуснат една обява като Волин..такива талантливи деца има,кой знае...може някое дете,което до сега е ритало пред блока да се окаже голяма звезда