С гол на Безяк Лудогорец стигна до първа победа в "А" група

22:24
С гол на Безяк Лудогорец стигна до първа победа в "А" група
Лудогорец постигна първа победа в първенството, като се наложи с 1:0 над Черноморец Бургас. Словенският нападател на домакините Роман Безяк вкара единственото попадение в срещата в 57-ата минута.

Черноморец създаде първата възможност за гол в мача и това стана в 8-ата минута. Петър Атанасов обаче пропусна да открие резултата след пробив и пас на Уатара. В 16-ата минута домакините можеха да стигнат до гол, но Марселиньо не успя да вкара след като Роман Безяк му свали топката. Най-добрата възможност за Лудогорец беше в 29-ата минута
след подаване на Йордан Минев. Той центрира от ляво, топката прехвърли Бруно Оливейра и попадна на главата на Димо Бакалов, който обаче от 3 метра стреля в падащия вратар Ник Дашев. В 42-ата минута Исуф Уатара направи двойно с Гаел, излезе сам срещу вратаря Владислав Стоянов под ъгъл, но все пак стражът сложи ръка и извади топката в корнер.

Двата отбора си размениха по една голова опасност в първите минути на втората част, след което домакините наложиха надмощие и атакуваха повече. В 57-та минута домакините стигнаха до гол, след като Марселиньо излезе от ляво по атаката на своя тим, стигна до аутлинията и върна топката в малкото наказателно поле. Там двама защитници на гостите оставиха да бъдат изпреварения от непохватния Безяк и словенецът откри резултата- 1:0 за Лудогорец.

В последните 15 минути Черноморец взе инициативата и на два пъти беше близо до равенството. Най-напред Теро Мантула едва не си вкара автогол след центриране на Маркиньо от дясно, а в 88-ата минута Лъчезар Балтанов можеше да вкара, но от 10 метра не улучи вратата с левия крак. Отлично му сервира топката младокът Милчо Ангелов, който се включи чудесно като резерва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация