Младенов: Работим малко аматьорски, селекцията ни струва зеро

17:31
Младенов: Работим малко аматьорски, селекцията ни струва зеро
Независимо от проблемите, които съпътстват ЦСКА в момента, отборът трябва да се справи при гостуването на Берое в понеделник. Старши треньорът на армейците Стойчо Младенов заяви, че в момента, предвид ситуацията в клуба, се работи малко аматьорски, но въпреки това той няма съмнение в положителните резултати в най-кратки срокове. Младенов заяви още, че голяма част от футболистите в ЦСКА не са подготвени за първенството.

"Ще работим и по този въпрос. Няма как да свършим такава работа между мачовете с Берое и след това с Черно море, защото има съвсем малко време. Но след това отново имаме по-дълга седмица и ще наблегнем на този момент. Трябва да прибавим към техните качества и да ги развием. Но това ще бъде нашата идея - от мач на мач да привличаме още играчи, защото всяка една контузия ни оставя проблеми. Виждате какво стана след излизането на Дюлгеров. Но независимо от проблемите, ние трябва да се справим, защото сме ЦСКА", каза Младенов.

Двамата футболисти от Насионал Мадейра вече са част от софийския ЦСКА, като са преотстъпени за една година. Част от заплатата се поема от българския отбор, а другата част се доплаща от досегашните им работодатели, обясни още треньорът.

"Ние в момента работим на пожар. Действаме сега малко аматьорски, но нямаме друг избор. Разчитам на мои приятели и познати, които работят като треньори и директори за информация за определени хора. Каквото можахме, взехме от България, а другото по селекцията е от чужбина. Има и една бройка юноши, които трябва да ги развиваме. Но не можем да ги пуснем ей така 90 минути, защото така вместо да им помогнем, ще ги убием и ще ги загубим за футбола. Те трябва да влизат постепенно с мачовете. Както направихме с Долапчиев в мача с Локомотив Пловдив. И аз искам отборът ни да е само от българи и да ме разбират от две думи, но няма как", сподели още специалистът.

Той пожела да сложи край на спекулациите за принципа, на който се прави селекцията.

"До момента нашата селекция ни струва "зеро" - ние нямаме разходи по този въпрос, няма комисионни. Всичко е кристално ясно и може да се провери", обясни Младенов.

ЦСКА продължава да търси спешно подкрепления за зоната на дефанзивните халфове и то не един, а двама футболисти с качествата да пресичат атаките на противника и след това да
могат да дадат начало на ответна атака.

"Липсват ни такива единици. Трудно може да докараме нещо класно при нашите условия, които предлагаме. Но както каза Александър Томов, ако наистина някой много добър играч дойде, може и да надвишим тавана. Със сигурност няма да взимаме нищо слепешката", продължи наставникът на червените.

Националният състезател на Бенин Косоко, който изкара проби, е желан от Младенов.

"Искаме го, казали сме му при какви условия можем да го привлечем. Той да си реши, ние не променяме условията. Но до края на деня трябва да ми каже "Да" или "Не"", завърши темата треньорът на армейците.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация