Трибуналът в Италия потвърди 11 присъди за уговорени мачове

16:24
Трибуналът в Италия потвърди 11 присъди за уговорени мачове
Трибуналът отхвърли жалбата на белгийския вратар Жан-Франсоа Жилет, играч на Торино, който е наказан с лишаване от състезателни права за 3 години и 7 месеца, обяви италианската футболна федерация.

Жиле, който има 9 мача за националния отбор на своята страна, е един от 20-те човека, наказани заради скандала за уреждане на мачове с отбора на Бари за периода 2008/2009 в Серия "Б".

Решението на трибунала на практика слага край на кариерата на Жиле, който в момента е на 34 години. Трибуналът също така отхвърли молбите на още 11 футболисти, една от които от Масимо Ганчи - бивш играч на Бари и Салернитана, която е за лишаване от състезателни права за 4 години. Другата голяма потвърдена санкция е от Джанлука Галасо, който е наказан с лишаване от права за три години и 7 месеца.

Прокуратурата пък подаде жалба срещу Уилям Пану - бивш футболист на Бари и Тревизо, така че неговата санкция от три години и шест месеца е потвърдена. В същото време на половина беше намалено наказанието на бившия играч на Бари Корадо коломбо и така той ще почива само 6 месеца. Рафаеле Бианко, който тогава е бил под наем в отбора, също получава сериозно опрощаване. Първоначалната му санкция беше за 3 години и половина, а новата е само 6 месеца.

Отборът на Бари пострада най-сериозно от разследването на италианските власти за уреждане на мачове, като полицията и прокуратурата откриха провурки в Кремона, Бари и Неапол. Играчите, които бяха наказани, имаха право да обжалват пред местния трибунал ТАНС.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация