Кондиционен спец: Мойс претоварва жестоко Ван Перси

18:55
Кондиционен спец: Мойс претоварва жестоко Ван Перси
Известният холандски кондиционен треньор Раймонд Верхейен засипа с остри критики тренировъчните методи, които използва новият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс и неговият екип за да подобрят физическото състояние на своя отбор по време на лятната подготовка. Повод за нападките от страна на холандеца стана сегашното състояние на Робин ван Перси, който се оплаква от преумора.

„Методите с които градят физическата подготовка в Манчестър Юнайтед са прекалено сурови и остарели. Мога да определя Мойс и екипа му от треньори  като „динозаври, „фитнес-клоуни” и „научни каубои”. Погледнете състоянието на Ван Перси. Той се оплаква от преумора още преди да е започнал сезона. Това е недопустимо. Никога не трябва да се  акумулира умора по време на подготовката. В Япония Ван Перси се чувства смазан”, написа Верхейен в „twitter”, а авторитетният „Гардиън” обърна специално внимание на неговото мнение.

Кой е Верхейен?

Верхейен е изключително уважаван специалист в областта на физическата подготовка, кондиционното състояние и възстановяването на играчите след травми. Работил е в Барселона, Челси, Манчестър Сити и националния отбор на Уелс. Бил е част от националните отбори на Русия, Южна Корея и Холандия. Участник е на три световни и три европейски първенства. Често критикува отборите за неправилно провеждане на подготовката и предозирането по време на тренировъчния процес. Под неговите компетентни стрели са попадали Арсенал, Тотнъм и Фейенорд.       

Реакцията на Мойс


„Няма проблем с Ван Перси. Той е ще бъде на линия за мача със Серезо Осака утре (б.р петък). В никакъв случай не позволяваме хора извън отбора да се месят в нашата тренировъчна програма”, коментира темата мениджърът на червените дяволи Дейвид Мойс на пресконференция в Япония. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

finer
26.07.2013 11:42

Според мен този '' Спец'' Не трябва да се бърка в работите на Манчо !

tonisport
26.07.2013 11:16

Той Перси вече има бели косми по кратуната.Толкова е умен че сивото вещество му избива и по косата.Съжалявам че точно специалист като мен трябва да ви го каже,но ерата на САФ приключи и вече няма нищо специално в отбора. Челси ще са шампиони тази година.

petarata
25.07.2013 23:53

незнам защо ,но усещам сериозно сгромолясване на Юнайтед , незнам що ефекта от отеглянето на Сър-а ще е тежък върху тях , просто Мойс не е Фъргюсън и Евертън не е МЮ за да си прави експерименти Мойсчо ....

RVP_Reus
25.07.2013 19:30

Бях чел, че 3 дни преди мач, карал футболистите да бягат, докато пов*рнат(извинявам се за думата!) и в деня на мача се чувствали страхотно! Луд си е Мойс!*joking*

Fcb10
25.07.2013 22:58

Добре е така тия ми взимат милиони аз ако отида да играя за тия милиона ще изям тревата направо! *beer**lol**joking*

city_forever
25.07.2013 19:26

Нормално , все пак през сезона ще очаква най - много от него....

overdrive
25.07.2013 19:13

Ехее „динозаври, „фитнес-клоуни” и „научни каубои” *lol*