Ботев в плен на суеверие

10:17
Ботев в плен на суеверие
Ботев Пловдив тотално е завладян от суеверие преди реванша срещу Зрински Мостар от II предварителен кръг на Лига Европа утре в Бургас. Отборът повтаря едно към едно програмата си отпреди две седмици, когато съсече казахстанския Астана с 5:0 на ст."Лазур" в реванша от първата квалификация, информира "Труд".

Пловдивският клуб тайничко се надява, че нещата ще се повторят "копи-пейст" и срещу съперника от Босна и Херцеговина. Двата отбора не се победиха в Мостар преди седмица - 1:1, като канарчетата пропиляха много положения.

Клубният автобус с 21 играчи потегли от ст. "Христо Ботев" в Пловдив в същия час във вторник сутринта както преди 14 дни. Няма промяна и в графика за тренировките на ст. "Лазур" и в базата "Гнездо на акули" в Сарафово, както и в избора на хотел в Бургас.

Единственото ново лице сред избраниците на Станимир Стоилов е новопривлеченият дефанзивен халф Георги Сърмов. Той обаче може да бъде уреден с картотека в УЕФА чак за следващия предварителен кръг. Ако канарчетата се класират, ще срещнат Щутгарт на 1 и 8 август. Освен Сърмов за Бургас потегли и Валери Домовчийски, но той няма право да играе срещу Зрински заради червения картон от първия мач.

В Пловдив остана Вандер Виейра, който ще отсъства поне месец, а следващите 3 седмици ще е с гипсова шина на десния лакът. Бразилският халф получи фрактура на лунарната кост след сблъсък със Станислав Ангелов в края на мача с Левски (2:1). Контузеният футболист №1 и голмайстор на Ботев за миналия сезон Иван Цветков ще се присъедини в сряда към отбора в Бургас за морална подкрепа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gradivnakritika
24.07.2013 14:08

Чак пък едно към едно да повтарят. Да пак са фаворит, да взеха добър резултат като гост, но в Казахстан победиха, а в Босна завършиха наравно. Подобно да, "копи-пейст" не.

darko13
24.07.2013 11:43

Всички трябва да напълним стадиона и да подкрепяме наштеЧЧ