Глобиха Цюрих заради кампания за нов стадион

22:25
Глобиха Цюрих заради кампания за нов стадион
Швейцарският елитен клуб Цюрих беше наказан от местната федерация с глоба в размер на 20 хиляди швейцарски франка (21 300 долара) тъй като играчите носеха на екипите си мото на политическа кампания, която има за цел да се построи нов стадион.

Ръководството на Цюрих обяви в свое официално становище, че приема наказанието, тъй като лозунгът на екипите не е съгласуван с федерацията преди мача.

 Изразът "Да за стадиона" се появи на мястото на генералния спонсор на гърдите на играчите на ФК Цюрих при успеха с 3:2 над тун в първия шампионатен мач за новия сезон, който се игра на 14-и юли. Жителите на Кантона Цюрих ще гласуват в референдум на 22-и септември, за да одобрят или отхвърлят финансиране на строеж на нов стадион, който да бъде поделен отново между двата първодивизионни градски клуба- ФК Цюрих и Грасхопър. Проектът е предвиден на мястото на бившия клубен стадион на Грасхопър- Хартдтурм, който се намира непосредствено до Летцигрунд, също поделян и в момента между отборите.

Строежът на нов стадион беше предвидено за 2008-а година като част от кандидатурата на страната за домакинство на Европейското първенство по футбол, но беше отложен заради правни спорове.

Летцигрунд, който се използва в момента, не е изцяло футболен, има и лекоатлетическа писта. Той се намира в непосредствена близост до Хардтурм, като ги разделя една линия на трамвая.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация