Станислав Манолев: Две поредни купи, а догодина - дубъл

11:09
Станислав Манолев: Две поредни купи, а догодина - дубъл
Станислав Манолев е един от най-постоянните играчи на Литекс. Макар че не успя да се разпише както миналата година, и на тазгодишния финал той направи поредния си силен мач. Щастливият Манолев се съгласи да говори пред "Меридиан Мач" за финала с Пирин, амбициите на Литекс, националния отбор и бъдещето му в тима на Мъри Стоилов.


- Станиславе, честита победа и втора поредна Купа на България! Какъв е твоят коментар за успеха?


- Благодаря. Смятам, че се получи добър мач. Ние тотално надиграхме отбора на Пирин и съвсем заслужено спечелихме Купата и правото да представяме България в евротурнирите.

- Изненадаха ли ви голямата преднина, която взехте, и класическият триумф с 3:0?

- Очаквахме изразителна победа над съперника, тъй като сме по-добрият отбор. Все пак се радвам, че успяхме да реализираме три гола, а не допуснахме попадение.

- Какво ви каза Гриша Ганчев?

- Беше щастлив, че си осигурихме класиране за евротурнирите. Просто ни поздрави и това беше.

- Съжаляваш ли, че не успя да се разпишеш и днес и да продължиш традицията от миналата година?

- Не, в никакъв случай. На този финал други три момчета вкараха вместо мен. Който и да вкарва, няма значение. Важното е отборът да победи.

- Играхте срещу отбор от родния ти град. Почувства ли се по-особено, повлия ли ти това по някакъв начин?

- Не, не бих казал. Аз съм професионалист и се раздавам на сто процента за отбора, в който играя.

- А какво ще кажеш за публиката?

- За щастие публиката днес бе много добра и създаде чудесна атмосфера. Дойдоха много хора от Благоевград, и от Ловеч също имаше доста хора. Надявам се и занапред да играем пред многобройна публика.

- Две години подред купа, а догодина?

- Ами надяваме се догодина да спечелим дубъл. В последните десетина години като че ли Купата на България е турнирът, в който имаме най-сериозни успехи, но ще се опитаме следващия сезон да се преборим и за шампионската титла, както и отново да защитим Купата на България. Дано да успеем.

- В началото на настоящия сезон също имахте такива амбиции. Какво не ви достигна за титлата тази година?

- Не знам какво не ни достигна. Мисля, че подценихме някои отбори в началото на втория полусезон, вследствие на това загубихме доста точки и се отдалечихме от лидерите и в крайна сметка ни остана само Купата.

- След седмица националният ни тим посреща Ейре в мач на стадион „Васил Левски". За съжаление ти няма да вземеш участие поради наказание, но все пак - как смяташ, ще успеем ли да ги бием?

- Да. Надявам се да победим, защото, ако не го направим и не вземем трите точки, както всички знаем, много трудно ще успеем да се класираме. Но аз вярвам в тях и мисля, че ще победим.

- В състава ни отново личат имената на футболисти като Димитър Бербатов, Мартин Петров, Валери Божинов, които несъмнено ще повлияят положително. Ти как смяташ? Какви са шансовете ни за класиране и дава ли ни завръщането на тези играчи някакво предимство?

- Естествено, че ни дава предимство. В мачовете досега, в които ги нямаше поради контузии, липсваха много на отбора. Мисля, че сега с тях няма да имаме никакви проблеми да победим Ирландия. Смятам, че през тях тримата - Бербатов, Мартин и Валери Божинов, минава пътят ни към световното.

- Станимир Стоилов е твой треньор и в клубния ти отбор, и в представителния тим, как оценяваш това - като предимство или като недостатък?

- Разбира се, че за мен е голям плюс наставникът на националния ни отбор да бъде мой треньор и в Литекс. Станимир Стоилов ме познава много добре, а аз съм напълно наясно с това какво той иска от мен. В националния тим ми е още по-лесно с треньор като него.

- Упорито се говори в последно време за интерес към теб от различни чужди отбори. Ти знаеш ли нещо по въпроса?

- Не, засега нищо няма. Но ще видим в бъдеще как ще се развият нещата. Нищо не се знае.

- А къде най-много би искал да заиграеш?

- В Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари