Бивш помощник на Фърги замени Хидинк начело на Анжи

18:04
Бивш помощник на Фърги замени Хидинк начело на Анжи
Гус Хидинк е подал молба да бъде  освободен от поста старши треньор на руския Анжи (Махачкала) и  тя е удовлетворена. Преди да внесе молбата си в деловодството на
клуба, Хидинк се срещнал с ръководството на отбора от Дагестан  и двете страни са постигнали съгласие по какъв начин да бъде  разтрогнат договорът му.

Генералният директор на Анжи- Айваз Казиахмедов, вече  представи новия треньор на футболистите. Това е Рене Мюленстен,  който беше включен в щаба на Хидинк преди началото на  подготовката и е наясно със състоянието на отбора. Мюлестен беше треньор на първия отбор на Манчестър Юнайтед по времето на сър Алекс Фъргюсън.

След първите два кръга в руското първенство Анжи има само  една точка и медиите в Москва прогнозират, че именно лошия старт е причината Хидинк да напусне.

Анжи имаше амбиция да спечели шампионската титла  на страната, но вече два сезона това не се получава. Информации, че Хидинк ще бъде уволнен вървяха още преди края на миналия  сезон, но в крайна сметка именитият холандец успя да спечели  квота за Лига Европа.

"Решението никак не беше лесно за мен, но аз винаги съм  казвал, че моята мисия в Анжи може да завърши тогава, когато  ръководството реши. И това ще стане тогава, когато клубът може  да расте и да се развива без мен. Може би това време дойде.  Убеден съм, че пред Анжи има светло бъдеще и аз съм щастлив, че  бях част от този мащабен футболен проект, казва Хидинк.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ApricotGarden
22.07.2013 18:20

А Сюлейманчо толкова много го обеждаваше да остане в отбора.

kolio_vg
22.07.2013 18:15

Нещо ме съмнява дали нема да дойде в Барселона*thinking**thumb_down*