Трансферен дневник (20.07.2013 г.): Роналдиньо пред сензационно завръщане в Европа

00:00
Трансферен дневник (20.07.2013 г.): Роналдиньо пред сензационно завръщане в Европа
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (20.07.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Бразилецът Андре Сантош напусна Арсенал и се завърна в родината си, където ще играе за Фламенго, потвърдиха от английския клуб днес. (Детайлен преглед на новината)

Бившият английски национал Кевин Филипс пет дни преди да навърши 40 години подписа едногодишен договор с английския футболен клуб Кристъл Палас. (Детайлен преглед на новината)

Нападателят на Левски Базил Де Карвальо от днес официално е футболист на белгийския втородивизионен тим Роял Уайт Стар Брюксел. Сенегалецът се разбра за личните си условия и днес подписа договор с новия си отбор, след като преди това двата клуба се договориха за трансфера на футболиста.

Сагата около бъдещето на Фелипе Мело най-сетне приключи. 30-годишният полузащитник на Ювентус, който през изминалите два сезона бе преотстъпен на Галатасарай, ще продължи кариерата си в Турция, но вече изцяло като футболист на лъвовете. Бразилецът подписа договор за 3 сезона срещу годишно възнаграждение в размер на 3.1 млн. евро плюс бонус от 25 хил. евро за всеки изигран мач, а стойността на сделката между двата клуба е 3.75 млн. евро.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Удинезе сериозно обмисля варианта да привлече Антонио Вутов, а след това може да го пусне под наем в Уотфорд или Гранада - останалите два клуба, притежавани от фамилията Поцо, съобщават италианските медии.

Младият талант може да напусне Левски за едва 125 000 евро в посока Удинезе, твърдят още местните издания. След последните резили на сините в европейските и домашни турнири, както и честият статут на резерва, не е изненада, че родения през 1996 година халф е поблазнен от шанса да заиграе на Ботуша. (Детайлен преглед на новината)

Стойчо Младенов повика отново на проби халф, който беше харесан от Христо Стоичков на старта на подготовката. Към тима ще се присъедини националът на Коморските острови Юсуф М'Чангама. Футболистът игра при 1:1 със Светкавица и при 1:3 срещу Славия и показа добра агресивност. В кариерата си М'Чангама, който има френски паспорт, е минал през Олдъм, Седан и Троа. Стоичков се изказа ласкаво за Юсуф и щеше да го остави, ако бе останал треньор на червените, информира "Труд". (Детайлен преглед на новината)

Новият треньор на Наполи Рафа Бенитес призна, че иска да привлече нападателя Леандро Дамиао. Испанецът се опитва да подсили тима преди началото на новия сезон, а неаполитанци бяха напуснати от голямата си звезда Единсон Кавани в посока Пари Сен Жермен.

"Дамиао е много добър. Ще пристигнат двама нападатели, единият ще е централен, а другият ще е зад него", коментира Бенитес.

Медиите на Ботуша твърдят, че другият голаджия ще е един измежду Гонсало Игуаин и Бурак Йълмаз. (Детайлен преглед на новината)

Нападателят Спас Делев е бил предложен от мениджъри на изпадналия в Сегунда дивисион Депортиво Ла Коруня, съобщава испанско издание. Тимът от стадион "Риасор" има финансови проблеми и със сигурност ще се опита да вземе футболисти евтино или като свободни агенти. На клуба вече е бил предложен българският национал, който реши да разтрогне с ЦСКА в момента, когато бъдещето на червените изглеждаше доста неприятно. (Детайлен преглед на новината)

Слухове и спекулации

Испанският гранд Реал Мадрид е предложил 20 милиона британски лири и правата на нападателя Гонсало Игуаин, за да привлече голмайстора на английския Ливърпул - Луис Суарес, твърди "Сън". (Детайлен преглед на новината)

Италианският шампион Ювентус продължава да мечтае за Дидие Дрогба. Медиите на Ботуша са единодушни, че ръководителите на бианконерите кроят планове да осъществят сензационен трансфер, привличайки котдивоарския нападател от Галатасарай.

Легендарният бразилски футболист Роналдиньо е пред сензационно завръщане в Европа. 33-годишният полузащитник ще премине в редиците на Бешикташ, ако неговият настоящ отбор Атлетико Минейро триумфира в Копа Либертадорес. Рони и компания допуснаха загуба с 0:2 от парагвайския Олимпия в първия манш на финалния сблъсък и значително усложниха задачата си. Голямата мечта на Роналдиньо е да спечели южноамериканския еквивалент на Шампионската лига, тъй като това е единственият турнир, който не е спечелил той. Евентуалният трансфер на Роналдиньо в Бешикташ ще бъде финансиран от многонационалната телекомуникационна компания "Vodafone".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация