Трансферен дневник (19.07.2013 г.): ПСЖ взима Меси, ако Барса купи Силва

19:10
Трансферен дневник (19.07.2013 г.): ПСЖ взима Меси, ако Барса купи Силва
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (19.07.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Бразилският нападател Робиньо продължи договора си с Милан до края на сезон 2015-2016, потвърдиха от италианския клуб. Досегашният контракт на 29-годишния футболист изтичаше в края на следващата кампания. Миналия януари Робиньо беше свързван със завръщане в бразилския Сантос. (Детайлен преглед на новината)

Бившият капитан на аржентинския национален отбор Хуан Себастиан Верон ще се завърне в състава на Естудиантес (Аржентина). Ветеранът ще дава заплатата си, за да подпомогне юношеските формации на клуба от Ла Плата. (Детайлен преглед на новината)

Валенсия продаде нападателя Нелсон Валдес в Ал Джазира Абу Даби от Обединените Арабски Емирства. Клубът ще плати около три милиона евро за национала на Парагвай, който е на 29 години. (Детайлен преглед на новината)

Двама от талантите в Детско-юношеската школа на ЦСКА сключиха професионални договори с клуба. Нападателят Григор Долапчиев и халфът Петър Витанов се обвърза за три години с червените, съобщиха от клуба. (Детайлен преглед на новината)



Световният шампион с националния отбор на Италия от 2006 година Джанлука Дзамброта подписа договор за една година с втородивизионния швейцарски футболен тим Киасо, където ще бъде играч и помощник треньор. (Детайлен преглед на новината)

След като английският втородивизионен тим Уотфорд премина в ръцете на собствениците на Удинезе, цели 6 футболисти на зебрите бяха пратени на Острова да се обиграват. Това са Кристиан Баточио, Хавиер Акуна, Давиде Фараон, Алмен Абди, Диего Фабрини, Габриеле Анжела, а към тях се присъедини и бранителят на Гранада Даниел Пюдил.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Арсенал ще вдигне офертата си за Луис Суарес до 40 млн. паунда, а Рафаел Бенитес иска да вземе при себе си Хосе Рейна в Наполи, съобщава английската преса тази сутрин.

Суарес се е превърнал в топмишена на “артилеристите”, чието ръководство е дало зелена светлина на мениджъра Арсен Венгер да покачи предложението си до сума, при която мърсисайдци са задължени да седнат на масата за преговори, съобщава “Мирър”. (Детайлен преглед на новината)

Манчестър Юнайтед и Тотнъм предупредиха желаещите съответно Уейн Рууни и Гарет Бейл да не си правят труда да опитват да ги привлекат това лято, пише в един глас английската преса.

Самият Рууни се чувства “бесен и объркан” след загатването от страна на Дейвид Мойс, че ще свири втора цигулка на Робин ван Перси. Мениджърът обаче твърди, че думите му са извадени от контекста, и няма намерение да се разделя с нападателя, когото сам наложи в елитния английски футбол преди години в Евертън. (Детайлен преглед на новината)

Защитата на Пари Сен Жермен също ще бъде подсилена след атаката с Единсон Кавани, тъй като до часове ще бъде обявено официално и привличането на Маркиньос от Рома след онова на Лукас Динь от Лил.

Маркиньос снощи пристигна в Париж за медицински прегледи, преди да завърши трансфера си от Рома за общо 35 млн. евро с бонусите. Така бразилският централен бранител, искан и от Барселона, ще последва левия бек Динь, световен шампион за младежи до 20 години с Франция това лято, който подписа срещу трансферна сума от 15 млн. евро. (Детайлен преглед на новината)

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс не пожела да коментира ситуацията около звездата на тима Уейн Рууни. Позицията на шотландеца относно статуса на нападателя при червените дяволи не се е променила. В последните седмици Мойс на няколко пъти потвърди, че Рууни не се продава.

"Нищо не се е променило", категоричен е Дейвид Мойс. (Детайлен преглед на новината)

Португалският гранд Спортинг Лисабон и швейцарският футболен клуб Грасхопър искат да привлекат нападателя на Левски Гари Родригес, съобщават световните медии.

Според холандския уебсайт "voetballinternational", той е близо до Грасхопър и дори иска да премине в редиците на тима, но цена от 1.5 милиона евро може да спре опитите на швейцарците. (Детайлен преглед на новината)

Слухове и спекулации

Луис Суарес и Златан Ибрахимович са двата главни варианта за подсилване на атаката на Реал Мадрид това лято, като за първия има добри доклади, а вторият се предлага на клуба и се харесва много на новия треньор Карло Анчелоти. Това твърди вестник “АС”. (Детайлен преглед на новината)

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи се закани на Барселона.

"Тиаго Силва има договор за 4 сезона и иска да остане в ПСЖ. Няма да ходи в Барселона. В същото време следим някои футболисти на каталунците. Ако Барса активира откупуващата клауза на Силва и го привлече в редиците си, тогава аз сторя същото с Меси", отсече Ал-Хелаифи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shifter_fd
20.07.2013 09:01

И като активира клаузата, какво? Все едно Меси още утре ще си събере багажа и ще потегли за Париж, даже на колело ще премине Франция. И от щастие, ще толкова бързо ще вземе разстоянието, че случайно ще спечели Тур Дьо Франс и спечелената жълта фланелка, ще я подари на шейха! Това за Маркиньос мисля че все още е спекулация, но съм доволен от привличането на Лукас Дин. Млад ляв защитник, който изигра над 30 мача за Лил миналият сезон и бе неизменен титуляр в отбора на Франция до 20 годишни, който спечели световното в тази възрастова група. Пък и е бял французин *tongue*

marioooooooo
20.07.2013 01:29

На тоя смешник с парите ще му кажа че 1-во Меси никога няма да отиде в мизерния му отбор и 2-ро ако ги нямаше тия пари и Станко Йовчев неби се съгласил да играе за тоя противен отбор..

pobeda_svoboda
19.07.2013 23:14

Малееее...Големи лафове голямо чудо!Меси си го каза че ще играе докрая на кариерата си в Барса!Не знам дали ще стане нещо от някой трансфер насила против волята на даден футболист!Ами тоя да вземе да глътне една трета от Барса една трета от Реал или Байерн какво си играе на шикалки тогава!Гадините от Уефа са виновни за тия циркове!Клубовете трябва да управляват футбола чрез своя централа а в близко бъдеще отборите да играят само с играчи от своите школи и а да го видим тогава тоя плъх кого ще изкупи-изображението си пред огледалото ли...ще дойде я някой Амазулу-Шаказулу и ще стане за посмешище-циници!!!!!Малките отбори ме кефят много по някога като думкат големите и така стават за момента по големи от тях!!!!

shifter_fd
20.07.2013 09:06

Челси колко играчи от своята школа има в първия отбор? *wink*

golemiq_geshan
19.07.2013 22:20

Май работата с клаузите хич не Ви е ясна ... Клаузите са в полза на футболистите , когато футболист желае да напусне своя клуб , но клуба не иска да го освободи , защото другия отбор , който желае да купи дадения футболист , не предлага достатъчно пари ! Когато обаче има клауза футболиста отива при ръководството и казва договора ми може да бъде разтрогнат , защото е платена клаузата и аз искам да бъде разтрогнат , но ако Меси не поиска това разтрогване , ако ще и 1 млрд да изкара все тая ..

darko13
19.07.2013 22:14

откупващата клауза на Бускетс е 250 млн. евро я си представете колко трябва да изкара за меси :Д :Д

tello_37
19.07.2013 20:31

Моля някой ако има номера на Насер Ал-Хелаифи да ми го даде да го питам от кой е взел тревата *cigarette**joking*

miro_slavcho
19.07.2013 20:08

Разликата е там, че Меси няма да се навие да отиде там, а Силва ще заиграе за Барса, ако се активират клаузите.

miro_slavcho
19.07.2013 23:14

Тя се води клауза за прекратяване на договора, а за да подпишат трябва трябва да има неговото съгласие. Ако не сключат договор с него няма как той да играе за тях!

idol_bg
19.07.2013 21:47

Разликата е там че Меси никой няма да го пита иска или не иска,при положение че има откупуваща клауза...ако не се лъжа около 250 мил.....Шейха ги плаща и Меси заминава в ПСЖ,независимо какво му е желанието.Затова се заканва шейха...защото Меси също има откупуваща клауза.

panew
19.07.2013 19:48

"Ако Барса активира откупуващата клауза на Силва и го привлече в редиците си, тогава аз сторя същото с Меси"

Откупуващата клауза на Меси не беше ли 250 милиона евро? *joking**joking*

miro_slavcho
19.07.2013 21:02

Не беше, а още е *lol*

RVP_Reus
19.07.2013 19:37

Меси в ПСЖ.*lol**lol**lol**lol**lol**lol**joking* Това ми хареса! Страшен виц!*lol**lol**lol*

ic3t0
19.07.2013 19:21

Насер Ал-Хелаифи, направо ги уби *lol*