Учредяват Спартак Плевен на 22 юли

16:17
Учредяват Спартак Плевен на 22 юли
Община Плевен насрочи учредително събрание за създаване на общински футболен клуб " Спартак Плевен - Плевен" за 22 юли т.г., съобщиха от общината.

Форумът ще се състои от 14.00 ч. в Актовата зала в сградата на общината. Предварителният дневен ред предвижда избор на общо събрание, на председател и секретар, приемане на устав на новоучредения футболен клуб. Събранието ще трябва да вземе решение за начина, по който ще се управлява клуба и да избере поименно членовете на управителните органи.

Общинският съвет в Плевен взе решение на 27 юни т.г. за създаване на общински футболен клуб " Спартак Плевен - Плевен", след като спонсорът на Спартак 1919 отказа да го финансира.

Съветниците упълномощиха кмета да предприеме следващите действия за учредяване и регистрация на нов клуб. Идеята е той да започне първенството във "В" група с лиценз на ФК "Сторгозия" с амбицията бързо да влезе в професионалното футболно първенство.

Председателят на общинския съвет Дарин Ангелов заяви за БТА, че са предвидени необходимите първоначални средства за функциониране на новия клуб.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация