Хондурас, Тринидад и Тобаго и Салвадор на 1/4-финал в "Голд Къп"

12:50
Хондурас, Тринидад и Тобаго и Салвадор на 1/4-финал в "Голд Къп"
Тринидад и Тобаго и Ел Салвадор постигнаха първи победи в група "В" на турнира по футбол "Голд Къп" в зона КОНКАКАФ, които им бяха достатъчни, за да се класират за четвъртфиналите. Тринидад и Тобаго победи Хондурас с 2:0, а Салвадор се наложи над Таити с 1:0.

Хондурас предварително си бе осигурил класиране на четвъртфиналите след победи над Хаити и Салвадор. Отборът завършва като лидер в класирането с 6 точки. Тринидад и Тобаго и Салвадор имат по 4 точки. Салвадор продължава на четвъртфиналите като един от двата най-добри трети отбори. Родолфо Зелая отбеляза третия си гол в турнира при успеха на Салвадор над Таити. Той изпълни дузпа, която вратаря на съперника Франди Монтревил спаси, но при добавката Зелая не пропуска. Нападателят пропусна доста голови възможности в мач, две от тях на празна врата.

Отборът на Хаити се нуждаеше от равенство, за да продължи напред, но не успя да го постигне и отпада от турнира. Тринидад и Тобаго се наложи над Хондурас с 2:0 с попадения
на нападателя на Стоук Сити Кенуайн Джоунс от дузпа в 47-а минута и на Кевин Молино в 67-та.

Хондурас игра цяло второ полувреме с човек по-малко на терена, след като Хосе Веласкес получи червен картон в 38-а минута.

Салвадор ще играе на четвъртфиналите в събота с Мексико. Останалите двойки ще бъдат ясни след последните мачове в група "С" по-късно днес.

Срещи от третия кръг в група "В" на турнира по футбол "Голд Къп" в зона КОНКАКАФ:

Салвадор - Хаити - 1:0
Хондурас - Тринидад и Тобаго - 0:2

крайно класиране:
1. Хондурас 3 2 0 1 3:2 6 точки
2. Тринидад и Тобаго 3 1 1 1 4:4 4
3. Салвадор 3 1 1 1 3:3 4
4. Хаити 3 1 0 2 2:3 3

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация