Нефтохимик картотекира 25 футболисти за новото първенство

18:46
Нефтохимик картотекира 25 футболисти за новото първенство
Изпълнителният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов и административния шеф Николай Тодоров картотекираха 25 футболисти на отбора за новия сезон. Почти половината от картотекираните играчи ще облекат за първи път зелената фланелка на отбора.

Предстоят финални разговори за ползването на стадион Лазур с управата на другия бургаски клуб, в които като гарант ще вземе участие и бургаският кмет Димитър Николов. Още през миналия той пое ангажимент Нефтохимик да играе официалните си мачове на Лазур, който изпълни.

Очаква се до няколко дни преговорите за ползването на стадиона да завършат успешно и Нефтохимик да радва многобройните си фенове в Бургас.

Спортно-техническият щаб на Нефтохимик усилено търси съперник за последна предсезонна контрола. Първият мач на зелените от Бургас е в Ловеч в неделя от 21.00 часа и ще бъде предаван директно по ТВ7.

В последните две седмици усилената селекция в отбора доведе в тима много нови футболисти, които все още има какво да подобрят във взаимодействието си на терена. Треньорският щаб опитва и различни варианти в концепцията за игра, спрямо конкретния съперник. Поради тази причина идеята е Нефтохимик да изиграе в началото на седмицата контрола със сериозен съперник, на която може би ще се изпробва тактически варианти за първия двубой срещу Литекс в Ловеч. Най-вероятно потенциалният съперник ще бъде чуждестранен тим, който се подготвя у нас или отбор от втория футболен ешелон, който няма ангажименти с мач през настоящата седмица.

Отборът на Нефтохимик се събира за първа тренировка във вторник на базата в Долно Езерово. На заниманието ще бъде оповестена програмата за подготовка до мача с Литекс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация