Пелегрини обеща атакуващ футбол и нападател

07:06
Пелегрини обеща атакуващ футбол и нападател
Мануел Пелегрини заяви желанието си да спечели трофеи с офанзивен футбол и да подобри представянето в Шампионската лига на Манчестър Сити по време на първата си пресконференция като мениджър на тима. Чилиецът също така потвърди, че трансферите на Хесус Навас и Фернандиньо са по негово желание и е на пазара за поне още един нападател.

“Зная, че последните две години в ШЛ не бяха много добри и ще опитам да подобря това, както и да спечеля нова титла в Премиър Лийг, макар че никое състезание няма да е приоритетно – каза Инженера. – Сигурен съм, че Мойс ще се справи много добре, а Моуриньо вече знае всичко за лигата, която е много конкурентна с пет-шест отбора с шансове да я спечелят – Юнайтед, Челси, Арсенал, Тотнъм и може би още един освен нас.

Имаме двама нападатели в момента и ни трябва поне още един, ала няма да назовавам имена. Следващата седмица ще преценим всеки играч поотделно, трябват ни по двама на пост.

Имах две възможности да дойда в Англия преди това: едната пак в Сити, но при предните собственици, и в Ливърпул след Реал Мадрид. Не бе обаче точният момент, а сега е.”

На пресконференцията говори и 28-годишният бразилски халф Фернандиньо, купен за 30 млн. паунда от Шахтьор Донецк наскоро. “Искам да се отплатя на клуба с добра игра и печелене на възможно най-много трофеи. В Украйна и Бразилия вече смятат Сити за един от най-добрите отбори в света и това си пролича по поздравленията след подписването”, коментира полузащитникът.

Междувременно Ричард Райт поднови изтеклия си договор с “гражданите” за още един сезон. През миналия 35-годишният вратар, дошъл като свободен агент, не изигра и един мач в конкуренцията на Джо Харт и Костел Пантилимон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RedToDeath
11.07.2013 16:08

Успех му пожелавам, тази тодина битката ще е наистина оспорвана!

ddreamcatcher
11.07.2013 14:04

Пелегрини е ще бъде много добър мениджър, и мисля,че ще се справя отлично

Quaresma999
11.07.2013 13:25

"Найк" браво , мислех ,че и този сезон ще са с "Умбро"