Трансферен дневник (10.07.2013 г.): Моуриньо реши бъдещето на Торес и Мата

19:01
Трансферен дневник (10.07.2013 г.): Моуриньо реши бъдещето на Торес и Мата
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (10.07.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Виляреал привлече нападателя на Майорка Джовани Дос Сантос, разкри президентът на Жълтата подводница Фернандо Ройг. Дос Сантос ще подпише за четири години с новаците в Примера дивисион. Бившият футболист на Барселона и Тотнъм ще бъде представен на 18-ти юли.



20-годишният аржентински нападател Мауро Икарди официално премина в Интер, съобщи клубният сайт на гранда от Милано. Талантът, който притежава и италиански паспорт, се присъединява към "нерадзурите" от Сампдория със сделка за съвместна собственост на състезателните права на играча.

Украинският футболен шампион Шахтьор Донецк привлече в състава си аржентинския нападател Факундо Ферейра от Велес Сарсфийлд с трансфер за 9 милиона долара. 22-годишният Ферейра парафира контракт за следващите пет сезона.



Севиля финализира трансфера на Карлос Бака, като колумбийският нападател, който бе привлечен от Брюж, сложи подписа си под контракт за пет сезона.



Португалският Бенфика привлече 23-годишния аржентински защитник Лисандро Лопес от Арсенал Саранди. Лопес подписа петгодишен договор, а клаузата за откупуването му е 35 милиона евро.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Ръководството на Барселона е постигнало успех при преговорите с агента на Тиаго Силва, съобщава каталунското издание "Спорт".

След продължителни и изтощителни разговори, продължили няколко седмици, двете страни са стигнали до споразумение. Бразилският бранител се е съгласил да подпише договор за пет години с шампионите на Испания.

След като са уточнени личните условия с играча, предстои още по-трудната част. Следващият етап от операцията е формална оферта към ПСЖ за Силва. После се очаква среща между президентите на двата клуба, за да се обсъдят вариантите. Не е тайна, че Тиаго иска да играе в Барса.

Ръководството на Бешикташ постигна договорка с Емануел Адебайор и нападателят може да премине в турския тим. Финализирането на сделката зависи от това дали турският гранд ще играе в евротурнирите или не. Клубът обжалва решението на УЕФА и ако се стигне до отмяна на забраната за участие в Лига Европа, то тогава Адебайор ще се съгласи да играе в тима от Истанбул.

Фернандо Торес и Хуан Мата не са поставени в трансферния списък на Челси, както гласяха появилите се информации след завръщането на Жозе Моуриньо на "Стамфорд Бридж". Двамата попадат в плановете на португалския специалист и се очаква в близките дни да подновят договорите си, съобщава "Мирър".

Слухове и спекулации

Челси е фаворит за подписа на Кристиан Бентеке, който вчера подаде молба за напускане на Астън Вила, съобщава "Дейли Мейл".

Сините са предложили размяна с Ромелу Лукаку плюс известна сума. Това предложение устройва ръководството на бирмингамския клуб, тъй като им осигурява заместник на напускащия реализатор. Друг важен детайл е, че от Челси искат да финализират сделката в близките дни.

Близки до играча твърдят, че неговото желание е да премине в Тотнъм. Причината е, че Андре Вияш-Бояш му е обещал титулярно място на "Уайт Харт Лейн". Клубът от Северен Лондон не иска да плаща 25 милиона паунда за белгийския национал, каквато е цената, поставена от ръководството на Вила. Очакванията са, че президентът на Тотнъм Даниел Леви ще изчака до края на август, преди да отправи формална оферта и по този начин да принуди бирмингамци да продадат Бентеке за по-малко пари.

Ювентус е на път да продаде полузащитника Емануеле Джакерини на Съндърланд, съобщава "La Gazzetta dello Sport".

Първата оферта на черните котки е била на стойност 8 милиона евро и е била отхвърлена. След като от Съндърланд са изразили готовност да платят 10 милиона евро за халфа, преговорите са започнали наново.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

daledoria
11.07.2013 10:31

Торес остава лошо за Челси и ако е резерва да забравят титлата тва дърво не може да им взема мачовете склонен съм да се зарадвам за мата че остава това момче е класа пред манекенката

Anatoli93
11.07.2013 10:04

Голяма грешка ако дадът Лукаку за Бентеке *smile* лично мнение

ddreamcatcher
11.07.2013 00:19

Браво,но Торес трябва да се върне в Атлетико *smile*

pesholudiq
10.07.2013 22:33

Боже, като видях заглавието настръхнах.. :х Радвам се, че Торес и Мата, особено Мата, остават *smile*

RedToDeath
10.07.2013 22:26

Слава Богу че Моу няма да продава Торес и Мата, които са наистина класни играчи и ще помогнат много на отбора. Иначе много одобрявам трансфера на Дос Сантос във Виляреал, а за Барса и Тиаго не знам.. според мен той доста добре ще пасне на стила им.. Доколкото за Бентеке, мисля че ще е по-подходящ за Тотнъм! *lol*

lybomirchy7
10.07.2013 19:53

"Бързи сте" *lol*

Abramovichcfc
10.07.2013 23:59

фен на барселона се подмазва на Уинър все едно е съдията на терена *lol**lol*

FandeBarcelona
10.07.2013 22:03

Стига ги критикувайте ! Като не ви харесва сайта не го посещавайте ! *stop**stop**confused**thumb_down*