Трансферен дневник (09.07.2013 г.): Челси отряза Барса и я отпрати към Ливърпул

19:43
Трансферен дневник (09.07.2013 г.): Челси отряза Барса и я отпрати към Ливърпул
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (09.07.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Съперникът на Ботев Пловдив в Лига Европа ФК Астана привлече в състава си ганайския младежки национал Патрик Твумаси от литовския Спартакс, съобщиха от клуба. 19-годишният нападател Твумаси е водещ голмайстор на тима от Юрмала през този сезон с 6 гола в 9 мача.



Нападателят на Норич Грант Холт подсили изпадналият от елита на английския футбол тим на Уигън. 32-годишният футболист парафира за 3 години с Латикс, като стойността на сделката между двата отбора е 2 млн. паунда.



Вицешампионът на Франция Олимпик Марсилия си осигури услугите на 18-годишния Бенжамин Менди. Талантливият бранител, който има 3 записани мача с младежкия национален отбор на Франция до 19 години, бе привлечен от Льо Авър за сумата от 4 млн. евро.

Милан най-сетне обяви трансфера на Андреа Поли. Полузащитникът ще акостира на "Сан Сиро" след близо двумесечни изтощителни преговори със Сампдория. Важнa подробност е, че вече бившият клуб на 23-годишния футболист си запазва правото да държи половината част от състезателните му права.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Манчестър Сити поднови интереса си към нападателя на Фиорентина Стеван Йоветич и е на път да изпревари Ливърпул, Челси и Арсенал, твърди “Сън”.

Черногорската звезда има клауза за прекратяване на договора си с “виолетовите” срещу 30 млн. евро, а раздялата с Карлос Тевес позволява на Сити да се справи с настояването на 23-годишния Йоветич за базова заплата от 120 000 паунда.

Хосе Мария Кайехон е само на успешни медицински прегледи от преминаване от Реал Мадрид в Наполи, като италианският клуб в същото време натиска за Леандро Дамиао за заместник на Единсон Кавани и вратаря Жулио Сезар, съобщават “Гадзета дело Спорт” и “Кориере дело Спорт”.

Трансферната сума, която неаполитанците ще платят на мадридчани за 26-годишния флангови нападател, е малко под 10 млн. евро, а това е второ попълнение на крилата след Дрийс Мертенс от ПСВ Айндховен.

Ръководителите на Наполи Де Лаурентиис и Бигон в момента преговарят и за Дамиао с бразилския Интернасионал, след като Марио Гомес удържа на думата си и подписа с Фиорентина. Цената ще е около 20 млн. евро.

Подсилен, изглежда, ще бъде и вратарският пост, след като Наполи се разбра с КПР за преотстъпване на Жулио Сезар, като остава да се разбере и със самия страж, от когото ще настоява за леко намаление на заплатата. За да го привлекат, неаполитанци ще освободят едно място за чужденец извън ЕС с раздяла с Чавес. Рома също е в преговори за Жулио Сезар, но явно вече е на заден план.

Челси, Тотнъм и Ливърпул потъркаха доволно ръце снощи при новината, че Кристиан Бентеке е подал писмена трансферна молба, пише британската преса.

“Информирахме го след получаването на трансферната молба, че ако получи оферта в нормален срок по време на подготовката и предложението съвпада с оценката ни, ще действаме. Той обаче ще остане играч на Вила, ако това не се случи”, се казва в официално съобщение на клуба.

До края на деня или най-късно в сряда дългоочакваният трансфер на Единсон Кавани ще стане факт и той ще подпише с Пари Сен Жермен, като Наполи ще получи за него 64 млн. евро, в това число и бонуси. Това съобщи преди минути онлайн версията на авторитетния френски вестник “Екип”.

Двата клуба се разбраха помежду си в четвъртък, а през уикенда Кавани уточни личните си условия с френския шампион. Уругуаецът ще получава нето по 10 млн. евро годишно за пет години.

ЧФР Клуж търси десен защитник и преговаря с българския национал Иван Бандаловски,
съобщава местният "Проспорт". 26-годишният Бандаловски е свободен агент, след като разтрогна договора си със софийския ЦСКА.

Слухове и спекулации

Липсата на вариант за типичен централен нападател в състава на Барселона е накарала ръководството да се оглежда за способен да изпълнява и тази роля играч и новият кандидат е Серхио Агуеро. Аржентинецът дори е готов да се опълчи на ръководството на Манчестър Сити, за да заиграе при “блаугранас”. Това пише в челото си днешният вестник “Спорт”.

Барса пък е готова да извади около 30 млн. евро като трансферна сума, което е с една трета по-малко от платеното от “гражданите” на Атлетико Мадрид за аржентинския нападател – 45 милиона. Шампионът на Примера продължава да има силен интерес и към Уейн Рууни от Манчестър Юнайтед, ала смята, че трансферът би бил по-сложен в сравнение с този на Агуеро.

Челси е готов да изравни заплатата на Уейн Рууни от 240 000 паунда седмично и да му даде петгодишен договор в сделка на обща стойност 60 млн. паунда, ако нападателят успее да уреди освобождаването си от Манчестър Юнайтед. Това информира “Дейли Мейл”, а според “Мирър” “сините” следят изкъсо ситуацията около Луис Суарес в Ливърпул и готвят оферта от 40 млн. паунда към Ливърпул.

Междувременно Моуриньо е поставил и Луис Суарес под мониторинг, като е поискал съветниците на уругуаеца да го държат информиран за положението на клиента си. Това е становището и на Арсенал, въпреки че там първият вариант е Гонсало Игуаин, като сделката се бави само заради настояването на Реал Мадрид да получи 25 млн. паунда, с 2 млн. повече от даваното от “артилеристите”.

Полузащитникът на Ювентус Артуро Видал призна, че е поласкан от интереса на Реал Мадрид към него.

Както е известно, от ръководството на белия балет предложиха на бианконерите да се направи размяна между чилийския халф и Гонзало Игуаин през юни. Предложението бе категорично отхвърлено от босовете на Старата госпожа.

"Реал Мадрид е клуб, който може да изкуши всеки футболист в света. За мен е чест да бъда трансферна цел на белия балет", сподели Видал, цитиран от "Марка".

Барселона ще отправи оферта към Ливърпул за датския бранител Даниел Агер, ако не успее да финализира трансфера на Тиаго Силва от Пари Сен Жермен, информира "El Mundo Deportivo". Междувременно медиите на Острова съобщават, че каталунците са предложили на Челси 30 млн. паунда за Давид Луис, но ответната реакция не била положителна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ceco06
09.07.2013 23:41

и Ливърпул отново е "замесен" в нещата...имал интерес към 30-милионния Йоветич и Моу следял Суарес...уауу...

Cvet666
09.07.2013 23:01

И не сте написали че Марк Шварцер е вече в Челси...

Chelsea_FanBlue
09.07.2013 23:24

Тази новина е от преди 2 часа, докато темата е от 19ч.... Имай търпение *thinking*

leo.messi.cs
09.07.2013 22:24

Абе кви са тия глупости бе виа изкарахте че Барселона са със бюджет от 10000000000000 милярд бе :д за тоя давали 50 мил за ония 100 за друг 200 мил :д айде поне една вярна новина да има *smile*

mrkamenica
09.07.2013 23:40

И после казват, че Челси харчели много *confused**confused**confused*