Трансферен дневник (08.07.2013 г.): Сагите се разплитат една по една

20:54
Трансферен дневник (08.07.2013 г.): Сагите се разплитат една по една
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (08.07.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Левият бек Михаил Венков подписа официално с Черно море. Той ще носи фланелката с номер 4 във варненския клуб.

Ръководството на клуба и Венков, който е бивш национал, са постигнали договореност за личните условия на играча. Той ще се появи днес следобед на тренировката на тима. Черно море до дни ще привлече още 2-3 нови попълнения.

Завърналият се във френския елит Монако официално привлече ветерана Ерик Абидал, съобщи сайтът на клуба. 33-годишният ляв бранител напусна Барселона като свободен агент и се завръща при монегаските 11 години по-късно. Договорът му е за една година с опция за удължаване с още един сезон.



Шампионът на Германия Байерн Мюнхен потвърди официално трансфера на нападателя Марио Гомес в италианския Фиорентина.

След проточили се вече няколко седмици преговори двата клуба са стигнали до споразумение. Тимът от Флоренция се е съгласил на оферта, която се доближава до изискванията на баварците. Виолетовите ще платят веднага 16 милиона евро, а още 4 милиона евро трябва да бъдат изплатени в следващите години.

Гомес ще подпише договор с Фиорентина за 4 сезона до лятото на 2017 година.

Английският Евертън привлече нападателя Аруна Коне от Уигън. Договорът на национала на Кот д'Ивоар с карамелите е за три сезона.

Очаква се отборът от Ливърпул да плати 6.5 милиона паунда за трансфера на голмайстора. Коне е първото ново попълнение на Евертън след идването на новия клубен мениджър Роберто Мартинес, който наследи Дейвид Мойс.



Ръководството на испанския шампион Барселона постигна споразумение с колегите си от Атлетико Мадрид за трансфера на нападателя Давид Вия, се казва в съобщение на двата клуба.

31-годишният испански национал ще премине при дюшекчиите за сумата от 5.1 милиона евро. Каталунците ще получат 2,1 милиона през първия сезон, два милиона през втория и евентуално още един милион, в случай че Вия остане на стадион "Висенте Калдерон" за три години.

Според договора обаче Барса ще запази 50 процента от правата върху сумата при евентуален бъдещ трансфер на нападателя.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Арсенал ще използва пращането под наем на Франсис Коклен във Фрайбург, за да опита да привлече полузащитника на германския клуб Матиас Гинтер, пише таблоидът “Пийпъл” и добавя, че Арсен Венгер наблюдава изкъсо събитията около Гарет Бари.

Френският мениджър на “артилеристите” отдавна следи развитието на 19-годишния Гинтер, който може да играе и като защитник, но за да го купи, ще трябва да се пребори с конкуренцията на финалиста в Шампионската лига Борусия Дортмунд.

Българският национал Николай Михайлов не тренира с Твенте, тъй като преговаря за трансфера си във Фиорентина и е получил почивка от ръководството на холандците, твърди журналистът от "De Telegraaf" Жероен Каптейнис.

В последните часове се появиха информации, че италианския тим, който изпусна на косъм участие Шампионската лига, проявява интерес към стража на отбора от Еншеде. Явно Фиорентина предлага добри условия на българина, тъй като той вече заяви, че ще напусне сегашния си тим само при изгодна оферта за него и Твенте.

Българският футболист Мирослав Антонов е на път да си уреди отбор в Китай. Бившият нападател на Левски и Лудогорец, който за последно обличаше екипа на Славия, вече си е извадил работна виза и чака обаждане, за да замине за азиатската страна.

Германският вицешампион Борусия Дортмунд обяви днес за скорошния трансфер на полузащитника на Шахтьор Донецк и на арменския национален отбор Хенрих Мхитарян, който трябва да подпише договор до 30 юни 2017 година.

Борусия и Мхитарян са постигнали "съгласие по принцип" и "трябва още да се обсъдят детайлите", съобщи днес в комюнике на борсата финалистът в тазгодишното издание на Шампионската лига. В края на юни германската преса съобщи, че Борусия Дортмунд е предложила 23 милиона евро за 24-годишния арменски национал.

Слухове и спекулации

Рекордна оферта в историята на Арсенал от 30 млн. паунда е отхвърлена от Ливърпул за голмайстора Луис Суарес миналата седмица, съобщават “Таймс” и “Телеграф”.

“Артилеристите”, които вече пратиха предложения за Гонсало Игуаин и Уейн Рууни съответно към Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, опитаха със спекулативното запитване към мърсисайдския клуб, ала моментално бяха отбити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация