Гана триумфира в уникална драма срещу Чили (видео)

23:49
Гана триумфира в уникална драма срещу Чили (видео)
Представителният отбор на Гана стана последният отбор, класирал се за полуфиналите на Световното първенство за младежи до 20 години в Турция. Черните звезди спечелиха право да участват в спор за място на финала, след като постигнаха изключително драматична победа над Чили. Двубоят, който се игра на стадион "Тюрк Телеком Арена" в Истанбул, се реши след продължения и приключи при резултат 4:3.

В редовното време на срещата двата отбора завършиха наравно 2:2. Гана излезе напред в резултата още в 11-ата минута чрез Мосес Одйер. Футболистите на Чили обаче сътвориха обрат с два бързи гола. Първо Николас Кастильо възстанови равенството в 23-ата минута, а 4 по-късно Анжело Енрике покачи на 2:1 в полза на Ла Роха. В средата на второто полувреме африканците стигнаха до изравняване на резултата с попадение на Ебенезер Асифуах-Инкум и така се стигна до продължения.

В 98-ата минута Анжело Енрике отново осигури предимство на Чили, но малко по-късно Салифу Сейду върна Гана в мача. Когато всички очакваха спорът да се реши след удари от бялата точка, на сцената се появи Ебенезер Асифуах-Инкум, който се разписа триумфално в последните секунди и класира черните звезди за полуфиналите на шампионата.

Полуфиналните двойки, които ще излъчат финалистите на Мондиала, са Франция - Гана и Ирак - Уругвай.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

futbolista123
08.07.2013 09:05

гана с малко късмет победиха португалия а сега с "малко"късмет победиха чили баси отбора с този късмет може и шампиони да станат *joking**lol*

kermo
08.07.2013 00:36

Тези младежи ме изумяват!Този формат е изпълнен с таланти...