Астана с равенство преди реванша с Ботев Пловдив

21:12
Астана с равенство преди реванша с Ботев Пловдив
Съперникът на Ботев Пловдив в турнира Лига Европа Астана завърши 1:1 като гост на Жетису (Талдъкурган) в мач от 18-ия кръг на първенството на Казахстан. Старши треньорът Мирослав Беранек пусна на терена като титуляри едва трима играчи, които се появиха на терена срещу Ботев миналия четвъртък.

След точката днес Астана е на 2-а позиция с 34 точки, на 7 пред 3-ия Ордабаси и на 9 след лидера Актобе. Жетису е на 8-о място в 12-членната лига с 18 точки.

Двама футболисти, които бяха заявени в последния момент във федерацията- португалецът Сисеро и Дауренбек Тажимбетов, си разделиха мача. Използвайки липсата на осем основни играчи, домакините от Жетису запомнаха мача доста агресивно и търсеха победата. Но срещнаха отличната защита на Астана и вратарят и капитан Ненад Ерич, които не се поддадоха. Постепенно гостите от Астана се окопитиха и започнаха на свой ред да атакуват, а особено активен беше Игор Пикалкин по дясното крило. В 27-ата минута гостите откриха резултата чрез Исламбек Куат, който на задна греда засече центриране на Пикалкин от дясно. Само 5 минути обаче беше лидерството на гостите и Аруенас Климавичус изравни. След разиграване от корнер Серикжан Мужиков му свали топката с глава и литовецът я прати в мрежата. И в началото на второто полувреме домакините опитаха да стигнат до втори гол, но Ерич не позволи топката да влезе зад гърба му. Постепенно ситуацията от първото полувреме се повтори, а Исламбек Куат не успя да вкара за Астана. Гостите бяха по-силни в последните минути на мача, когато Бауържан Исламхан, Улан Конъсбаев и Куат не успяха да вкарат.

"Падналият дъжд помогна на футбола, играта стана по-бърза. Особено през второто полувреме имаше доста моменти за гол", обясни треньорът Беранек след мача.

На въпрос дали срещата е била под влияние на предстоящия ответен двубой с Ботев Пловдив в турнира Лига Европа, той отвърна: "Ако обърнахте внимание, днес на терена имаше само трима играчи, които бяха и в състава срещу Ботев- това са Ненад Ерич, Виктор Дмитренко и Валерий Коробкин. От друга страна това беше шанс за други играчи, които могат да покажат качествата си. И смятам, че някои от тях защитиха правото да бъдат титуляри".

Състав на Астана: Ненад Ерич, Игор Пикалкин, Пасичник, Виктор Дмитренко, Валерий Коробкин (Кетевоама 62), Улан Конъсбаев, Шахметов, Исламбек Куат, Горячий, Дауренбек Тажимбетов (Сисеро 77), Цъгърлаш (Бауържан Исламхан 71)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

malkiaTONI
07.07.2013 21:57

Въпреки, че съм фен на Левски, победа за канарчетата. Не съм като другите да мразя представителите ни в Европа.