Ирак се класира за полуфиналите на Мондиала в Турция

21:07
Ирак се класира за полуфиналите на Мондиала в Турция
Ирак се наложи над Южна Корея след изпълнение на дузпи и се класира за полуфиналите на Световното първенство за младежи до 20 години.

Редовното време на срещата, която се игра на стадион "Кадир Хас" в Кайсери, Турция приключи при равенство 2:2. Резултатът бе открит в 21-ата минута от защитника на Ирак Али Атиях, който се разписа от дузпа. Южна Корея обаче бързо върна статуквото на терена, след като 4 минути по-късно Квон Чанг-Хуун се разписа за 1:1. В самия край на първото полувреме Фархан Шукор отново осигури предимство на символичните домакини.

5 минути след подновяването на играта Ли Гуанг-Хуун възстанови равенството за втори път от началото на мача. До края на редовното време двата отбора не успяха да си отбележат повече голове и последваха две продължения от по 15 минути.

В 118-ата минута Фархан Шукор отново се появи на сцената и покачи резултата на 3:2 в полза на Ирак. Корейците не се предадоха и вкараха мача във фазата на дузпите, след като секунди преди последния съдийски сигнал Юнг Хюн-Чеол се разписа за 3:3

Впоследствие футболистите на Ирак се оказаха по-съобразителни при ударите от бялата точка и се класираха за полуфиналите на шампионата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация