Италия и Швейцария продължават напред към ЕП за девойки

20:29
Италия и Швейцария продължават напред към ЕП за девойки
Националните отбори за девойки до 17 години на Италия и Швейцария направиха поредната си стъпка към класиране на финалите на европейското първенство през следващата година. В квалификационен турнир в девета група, който се игра в Добрич и Каварна, те заеха първите две места, даващи им право на участие във втората фаза на пресявките.

В директен двубой в Каварна между фаворитите в девета група Италия победи Швейцария с 5:1 (4:1) и зае първото място в групата. В Добрич България надигра трудно Македония с 2:1 (1:1) и заема третото място.

В първите две срещи Италия разгроми Македония с 6:0, България с 10:0, а Швейцария се наложи над България с 6:0, а над Македония с 12:0.

"Не се заблуждаваме за нашите възможности. Италия и Швейцария са фаворити в нашата група, а ние ще се борим за третото място", заяви старши-треньорката на България Станислава Цекова.

Домакин на Евро 2014 е Англия, а за първи път от създаването на континенталния шампионат за девойки в тази възрастова група във финалната фаза ще участват осем тима. За втората част от квалификациите ще се класират първите два отбора във всяка от десетте групи, както и най-добрите трети. Националките ни може да се класират при положение, че са най-добри показатели спрямо третите тимове в останалите квалификационни групи. Директно във втория кръг влизат Германия, Испания и Франция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация