Трансферен дневник (07.07.2013 г.): И Реал попари Ливърпул

19:09
Трансферен дневник (07.07.2013 г.): И Реал попари Ливърпул
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (07.07.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Монако привлече полузащитника Жереми Тулалан от испанския Малага, съобщиха монегаските на официалната си инернет страница.

29-годишният футболист, който за последно игра във Франция през юни 2010-а година, подписа договор за два сезона с опция за продължаване с още един. Според испанските медии френският тим ще плати на Малага около 5 милиона евро.

Междувременно френският ежедневник "Екип" съобщава, че Монако е на път да си осигури и услугите на Ерик Абидал.



►Сръбският защитник Александър Пантич подписа тригодишен договор с Виляреал, съобщи днес испанският футболен клуб, който се завърна в първа испанска дивизия.

Александър Пантич, 21-годишен, досега бе играч на Цървена звезда. Той е младежки национал на Сърбия.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Въпреки отказа на Пари Сен Жермен да се раздели с Тиаго Силва, самият бранител е изкушен от Барселона и го е признал пред Дани Алвеш и други свои близки приятели от бразилския национален отбор по време на Купата на Конфедерациите. Това разкрива в днешния си брой “Марка”.

►Английският Съндърланд привлече нападателя Жози Алтидор, потвърдиха от досегашния клуб на американеца АЗ Алкмаар. 23-годишният голмайстор се присъедини към АЗ от испанския Виляреал преди около 24 месеца.

►Нападателят на Реал Мадрид Хосе Кайехон ще продължи кариерата си в Наполи, съобщават медиите в Испания. В касата на Кралския клуб от продажбата на 26-годишния испанец ще влязат 10 млн. евро. Към него сериозен интерес проявяваше и Ливърпул, но в крайна сметка шефовете на Белия балет приеха офертата на италианския тим.

Ботев Пловдив може да си осигури услугите на втори футболист на ЦСКА, след като преди седмица привлече Абел Анисе, съобщава в. "Меридиан мач".

Нападателят Ирфан Юсеинов започна пробен период в Локомотив Пловдив. Бившият играч на Марица Пловдив, Ботев Пловдив и Гигант Съединение направи днес сутринта първа тренировка с черно-белите. До този момент Юсеинов е поддържал форма със Спартак Пловдив. В същото време треньорът на Локо (Пловдив) Александър Станков освободи бразилеца Бруно Формигони. Дефанзивният халф взе участие в контролата срещу Ягодина и в учебната игра срещу Пирин Разлог, но не впечатли с представянето си.

Крилото на Манчестър Юнайтед Луиш Нани почти сигурно ще сложи край на 6-годишния си престой на "Олд Трафорд". 26-годишният португалски национал, който през миналия сезон загуби титулярното си място при червените дяволи, е на път да заиграе в италианската Серия "А".

Известно е, че представители на Рома водят преговори с Нани. Агентът на футболиста - Хорхе Мендес, потвърди за сериозен интерес от страна на римските вълци към клиента му и намекна за трансфер на Апенините. Британският таблоид "Метро" информира, че трансферът на Нани в Рома ще бъде финализиран в края на това лято.

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо увеличи предвидената от ръководителите на сините оферта за полузащитника на Рома и италианския национален отбор - Даниеле Де Роси, съобщават медиите на Острова.

По първоначална информация от лондонския клуб били готови да предложат 10 млн. паунда за любимеца на Моуриньо, който по време на престоя си начело на Интер и Реал Мадрид също бе проявил желание да го види в редиците си. Този път обаче португалският специалист е бил далеч по-настоятелен в намерението си да работи с 29-годишния италианец и вдигнал офертата за него на 15 млн. паунда.

Вероятността Де Роси да напусне Рома е много голяма, тъй като той предизвика негодуванието на тифозите на римските вълци след загубения финал за Купата на Италия срещу вечните съперници от Лацио, подчертават на Апенините.

Манчестър Юнайтед е постигнал договорка за привличането на халфа Тиаго Алкантара от Барселона, информира каталунският вестник "Спорт".

Сделката ще бъде финализирана през следващата седмица, а английският шампион ще плати около 17 милиона лири за 22-годишния испански национал. Очаква се договорът на Алкантара с червените дяволи да бъде за пет години.

Слухове и спекулации

Уейн Рууни и Луис Суарес са обект на сериозен интерес от страна и на Арсенал, и на Челси, като двата лондонски клуба са отправили официални запитвания съответно към Манчестър Юнайтед и Ливърпул за възможността да купят английския и уругуайския национал. Това пише вестник “Сънди Мирър”.

Арсенал вече даде начална оферта от 20 млн. паунда за Рууни, а наскоро от “Уилям Хил” спряха да приемат залози за трансфер на Суарес на “Емирейтс”. Челси също се оглежда за нов лидер на атаката след неуспеха на офанзивата за Единсон Кавани, който е на крачка от Пари Сен Жермен. За Суарес обаче фаворит остава Реал Мадрид, тъй като голмайсторът на Ливърпул се оплаква от натиска на медиите и Футболната асоциация на Англия.

Очакваното пристигане на Единсон Кавани в Пари Сен Жермен може да отвори вратите на Златан Ибрахимович към подновяване на работата заедно с Карло Анчелоти в Реал Мадрид или Жозе Моуриньо в Челси. Това пише днес “Ел Мундо Депортиво”, основавайки се на публикации в английската преса.

Новият наставник на Реал Мадрид Карло Анчелоти е наредил на ръководителите на клуба да направят опит да привлекат Марио Балотели от Милан, съобщава авторитетното издание "Corriere dello Sport".

Според информацията, президентът на Кралския клуб Флорентино Перес се е вслушал в предначертания план от италианския специалист за подсилване на атаката на мадридчани и стартирал офанзива за привличането на 22-годишния нападател. Ответната реакция обаче била повече от категорична. Шефовете на Милан са заявили твърдо, че Супер Марио не се продава и няма откупуваща клауза в договора му.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sdw
07.07.2013 23:16

Само не разбрах как Реал са попарили Ливърпуул?

sdw
08.07.2013 01:59

Да,тва е единственото общо,което всъщност няма нищо общо *lol* Тея пичове на уинър направо ме пръскат със заглавия.

asc_
08.07.2013 00:34

Може би имат предвид за Кайехон. "Към него сериозен интерес проявяваше и Ливърпул, но в крайна сметка шефовете на Белия балет приеха офертата на италианския тим"

Kireto1232
07.07.2013 19:52

Брей много са попарили Ливърпул няма що :Д