Трансферен дневник (06.07.2013 г.)

11:53
Трансферен дневник (06.07.2013 г.)
Вижте какво се случи на трансферния пазар вчера (06.07.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Аякс привлече Боян Къркич под наем за година, съобщава официалният сайт на Барселона. Амстердамският колос търсеше подсилване в атака, след като тимът загуби Миралем Сюлеймани и Райън Бабел.

"Боян е класен футболист, който има опит на най-високо ниво", заяви треньорът на Аякс Франк Де Бур, цитиран от "Voetbal International".

В договора между Барса и Аякс има клауза, според която холандският клуб има опцията да удължи периода под наем на Боян за още година.

Тотнъм привлече полузащитника Паулиньо, съобщава официалният сайт на клуба.

Бразилецът е първото ново попълнение на тима за летния трансферен прозорец. Тотнъм ще плати 17 милиона паунда на Коринтианс за правата на играча.

Италианският гранд Интер (Милано) привлече със свободен трансфер защитниците Уго Кампаняро и Марко Андреоли, обявиха от клуба. Аржентинският национал Кампаняро следва досегашния си треньор Валтер Мадзари, като двамата изкараха четири години в Наполи. Там Кампаняро изигра 117 мача в Серия А и вкара 4 гола. Двамата бяха част от успешните последни два сезона на южняците. Иначе Кампаняро пристигна в Наполи от Сампдория през 2009-а година.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Тиаго Алкантара ще играе в Манчестър Юнайтед през следващия сезон, съобщава "Спорт" на първа страница днес. Полузащитникът е избрал да премине на "Олд Трафорд", след като през по-голямата част от миналия сезон той остана на пейката на Барса.

Тъй като Тиаго не взе участие в поне 60% от мачовете на Барса през сезон 2012/2013 година, освобождаващата клауза в договора му автоматично падна до 18 милиона евро. Това е и цената, която ще плати ръководството на червените дяволи за новата перла в селекцията си. Алкантара ще подпише договор за пет години с английския шампион.

През следващата седмица Тиаго пристига в Манчестър, за да премине медицински прегледи, след което официално ще парафира с новия си клуб.

ПСВ Айндховен обмисля да предложи нов договор на българския национал Станислав Манолев.

Манолев прекара пролетния полусезон под наем в английския Фулъм, но лондончани не се възползваха от опцията да го закупят. Така българинът се завърна в ПСВ, с който има контракт до следващото лято.

Българският национал Николай Михайлов е един от вариантите за нов вратар на Фиорентина, съобщава местната преса. 25-годишният Михайлов има договор за още един сезон с холандския Твенте, но не крие, че желанието му е да смени клуба още през това лято.

"Виолетовите" от Флоренция пък търсят нов вратар, като номер 1 в списъка на клуба е стражът на швейцарския Базел Ян Зомер, а в листата са включени още Михайлов, Майкъл Агаци от Каляри и бившият вратар на отбора Себастиан Фрей от Дженоа.

Вратарят Морган Де Санктис е пред трансфер в Рома, съобщава "Sky Sport Italia". Междувременно медията твърди, че Жулио Сезар пък е на път да замени бившия италиански национал в Наполи.

Бразилският ветеран ще бъде освободен от КПР, за да бъде намален бюджетът за заплати на лондонския клуб след изпадането му от Висшата лига на Англия.

Неаполитанците ще пуснат Де Санктис в Рома почти без трансферна сума, като се очаква 36-годишният страж да парафира за два сезона с римляните.

Единсон Кавани официално ще бъде играч на Пари Сен Жермен до вторник, съобщава "L’Equipe".

Очаква се утре уругваецът да пристигне в Париж, а в понеделник той ще премине медицински прегледи. Още вчера италианската и френската преса съобщиха, че босовете на ПСЖ ще платят пълната неустойка от 63 милиона евро, за да се подсилят с Кавани. Шампионите на Франция се пребориха с Челси, Манчестър Сити и Реал Мадрид за подписа на уругвайския голаджия.

Слухове и спекулации

В касата на Наполи ще се влеят 63 милиона евро от продажбата на Единсон Кавани и ръководството на клуба стартира операция по подсилване на селекцията.

"Кориере Дело Спорт" съобщава на първа страница днес, че южняците са на път да провалят трансфера на Марио Гомес във Фиорентина. Виолетовите бяха отправили официална оферта на стойност 18 милиона евро за тарана.

Неаполитанците надцакват с предложение от 20 милиона евро, като също така финансовите условия за играча също са по-добри.

Друг италиански спортен всекидневник - "Тутоспорт" пък съобщава на първа страница, че Наполи се интересува и от нападателя на Ювентус Мирко Вучинич.

Твърди се, че бианконерите ще поискат Камило Зунига плюс определена сума, за да се разделят с черногорския нападател.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация