Лудогорец изпусна дузпа и победата срещу Металург Донецк

21:20
Лудогорец изпусна дузпа и победата срещу Металург Донецк
Българският футболен шампион Лудогорец завърши 0:0 срещу елитния украински Металург Донецк в контролна среща, играна днес в австрийското селце Ангер.

Възпитаниците на Ивайло Петев имаха по-добри възможности в срещата, пропуснаха и дузпа, но така и не успяха да стигнат до попадение.

Още в шестата минута Ешпиньо центрира добре от дясно и Мишел Платини засече с глава от 6 метра, но край целта.

Металург отвърна с удар на бившия халф на Левски Зе Соарес, който получи пас от дясно от Роман Мирошник, но от 14 метра прати топката над гредата.

В 33-ата минута Лудогорец получи нов отличен шанс. Ешпиньо изведе Платини в чиста позиция, бразилецът стреля от десетина метра Александър Бандура, но вратарят изби. Топката отскочи към Марселиньо, който обаче от границата на наказателното поле не успя да намери мрежата.

След малко повече от час Ешпиньо центрира от корнер, но последователно Роман Безяк и Козмин Моци не успяха да пратят топката във вратата на съперника. В 72-ата минута Металург имаше добра възможност. Николай Морозюк центрира от корнер от дясно и Артьом Барановский засече отблизо с глава, но право във Владислав Стоянов. Десет минути по-късно Лудогорец получи правото да изпълни дузпа. Морозюк повали Витиня в пеналта и главният рефер Ролф Щохрейтер посочи бялата точка. Марселиньо стреля в средата на вратата, но Бандура изби с крак в ъглов удар.

Съставът на Лудогорец: Стоянов, Кайсара (85-Шоко), Моци, Мантула, Витиня, Дяков, Ешпиньо, Александров (46-Иван Стоянов), Мирослав Иванов (72-Златински), Марселиньо, Платини (53-Безяк)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cengis.galib
05.07.2013 22:24

За съжеление останахме свидетели на Левски 2 !

MaLkO_LuD94
06.07.2013 01:01

Това е просто приятелски мач нищо повече *smile*