Трансферен дневник (05.07.2013 г.): Шок за Ливърпул! Мхитарян избра друг отбор

19:01
Трансферен дневник (05.07.2013 г.): Шок за Ливърпул! Мхитарян избра друг отбор
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (05.07.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Уест Бромич Албиън потвърди договорката си с Никола Анелка за един сезон с опция за удължаване с още един едностранно от клуба. Бившият френски национал, 34-годишен, идва като свободен агент и ще получава 50 000 паунда седмично, 5 милиона годишно, което го прави най-високо платения играч на “Дъ Хоуторнс”.



Литекс се подсили с още едно попълнениe. Оранжевите привлякоха плеймейкъра Юрген Джазула, който в последните два сезона игра за немския Дуисбург заедно с другия нов в тима- Джемал Берберович.

27 годишният халф парафира своя договор и вече се подготвя с отбора в Ловеч. Не е изключено дори в събота да направи неофициален дебют в контролата с Пелистер в Тетевен. Полузащитникът е албанец по рождение, но от малък емигрира в Германия, с каквото гражданство е. В началото на юни той получи първата си повиквателна за националния тим на Албания за световната квалификация с Норвегия.

Най-добрият български футболист за 2012 година Георги Миланов пристигна в офисите на ЦСКА Москва и парафира договор за 5 години с шампиона и носител на Купата на Русия. Българският национал, който вече мина медицинските прегледи в Мюнхен, пристигна сутринта в руската столица, също като другото ново попълнение Стивън Цубер от Грасхопърс. И двамата халфове са на 21 години. За Цубер ЦСКА ще плати 3.2 милиона евро, а за Миланов 2.7 милиона.



Бившият нападател на италианския национален отбор Лука Тони подписа договор за една година с отбора на Верона, спечелил промоция за Серия А през миналия сезон. Новината беше съобщена на официалния сайт на жълто-сините.

Италианският футболен гранд Интер привлече в състава си алжирския нападател Исак Белфодил от съперника в калчото Парма, съобщи официалният сайт на нерадзурите. 21-годишният Белфодил парафира контракт за 5 сезона. Като част от сделката Антонио Касано премина в тима на дуковете.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Ливърпул даде триседмичен срок на звездата си Луис Суарес да си уреди трансфер в друг клуб, иначе ще изиска от уругуаеца да се присъедини към турнето на тима в Далечния Изток и Австралия на 22 юли и да остане през следващия сезон.

До момента на “Анфийлд” няма нито една постъпила оферта за Суарес, както и не е осъществен какъвто и да било контакт от страна на Реал Мадрид, въпреки че спекулациите сочат именно “белите” за фаворит за подписа на скандалния нападател. Това пише вестник “Мирър”.

В Ливърпул се опасяват, че испанският клуб ще иска да вземе Суарес в самия край на трансферния прозорец, за да изтърпи още мачове от оставащите му шест наказание и да бъде свалена цената му от 45 млн. паунда. “Червените” са наясно и с историята на звездата си при натиск за трансфер, като уругуаецът дори стачкува, за да предизвика преминаването си от Хронинген в Аякс.

От “Анфийлд” обаче имат твърда позиция за евентуален трансфер на бижуто си, за който трябва да бъдат изпълнени три условия: да се осъществи до 22 юли, да бъде платена цена над 45 млн. паунда и Суарес да подаде писмена трансферна молба.

Срок от десет дни да си уреди трансфер получи Тиаго Алкантара от Барселона, иначе ще го задължи да започне предсезонната подготовка с отбора и да остане следващия сезон, твърди каталунският вестник “Спорт”.

В момента неустойката за прекратяване на договора на испанския младежки национал е 18 млн. евро, но от 1 август се връща на старото си ниво от 90 милиона, така че претендентите за подписа на халфа – Манчестър Юнайтед и Байерн, ще трябва да побързат с офанзивите си. Ако Тиаго все пак напусне, треньорът на “блаугранас” Тито Виланова ще даде повече игрови минути на играча на филиала Сержи Роберто, а и вярва в идването на заместник – вероятно Илкай Гюндоган от Борусия Дортмунд, информира “Спорт”.

Трансферът на младия плеймейкър на Реал Сосиедад Асиер Ияраменди в Реал Мадрид може да стане факт до 72 часа, твърдят водещите испански всекидневници “Марка” и “АС”.

Самият играч е постигнал договорка с “белите”, които от своя страна са готови да платят неустойката за прекратяването на договора му от 30 млн. евро, но без ДДС. Халфът, станал преди дни европейски шампион за младежи до 21 години с Испания, ще увеличи четири пъти сегашната си заплата на “Аноета”. Ако все пак Ияраменди не дойде на “Бернабеу”, следващата опция е Кондогбиа от Севиля, чиято цена е 8 млн. евро, като той се харесва на треньора Карло Анчелоти. Друг фаворит на италианеца е сънародникът му Марко Верати от Пари Сен Жермен.

Сагата около трансфера на Единсон Кавани е близо до приключване, след като Пари Сен Жермен се съгласи да плати пълната неустойка за прекратяване на договора на нападателя с Наполи от 64 млн. евро, а директорът на френския клуб Леонардо пристигна вчера в Рим за преговори с президента на италианския Аурелио де Лаурентиис. Новината е на “Гадзета дело Спорт” и “Кориере дело Спорт”.

Парижани също така ще платят всички комисиони по мегасделката, а и вече имат споразумение за личните условия с Кавани (според френския "Екип" годишната му заплата ще е 10 млн. евро нето), след като Леонардо имаше успешна среща с агентите на Матадора в неделя в столицата на Франция. Тази новина идва като леден душ за другите претенденти за голмайстора на Серия А – Челси, Реал Мадрид и Манчестър Сити.

Бъдещето на Уейн Рууни в Манчестър Юнайтед зависи от това дали ще приеме в новия му договор сегашната седмична заплата от 250 000 паунда седмично да не е твърда, а да зависи от определени постижения – изиграни мачове и вкарани голове от нападателя от една страна и трофеи на отбора от друга. Това разкритие прави вестник “Индипендънт”.

Неспособността на Рууни да оправдае най-високото възнаграждение в клуба е един от проблемите, пред които са се изправили новите ръководители – мениджърът Дейвид Мойс и изпълнителният директор Ед Уудуърд. Все повече клубове в Премиър Лийг се стремят да подписват една трета от договорите с играчите си с определени бонуси за индивидуални и колективни постижения, а “червените дяволи” не искат да са изключение.

Трансферната сага около Тиаго Силва продължава с пълна сила. След като в началото на тази седмица агентът на футболиста призова от Барселона да се раздвижат, днес защитникът призна, че мечтае да играе за каталунците.

"От малък имам амбицията да стана играч на Барселона. Това е огромна мечта за мен. Въпреки това съм доволен и от кариерата ми в Пари Сен Жермен. Казах на агента ми да не ме занимава с трансферни спекулации, освен ако няма нещо сериозно. Подобни неща само ме разконцентрират по време на сезона. Много се говори, че съм близо до преминаване в Барса, но засега няма нищо конкретно", заяви Силва пред "Globo Esporte".

Ливърпул получи студен душ от звездата на Шахтьор Донецк Хенрих Мхитарян. Арменският национал сподели, че Борусия Дортмунд е единственият отбор, в който би продължил кариерата си (Bild).

Слухове и спекулации

Пепе е топмишената на мениджъра на Манчестър Сити Мануел Пелегрини за подсилване на защитата и съвсем скоро ще започне преговори с Реал Мадрид, твърдят “Сън” и "Индипендънт".

Пелегрини иска нов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LFC_Fan93
06.07.2013 11:44

Да,наистина неприятно,че изпуснахме арменеца,но той съвсем не е единствения,който играе на тази позиция.Има много други играчи,които можем да привлечем.Сега ще се опитам да предложа няколко имена.Ламела,Пянич,Ериксен,Джуджак,Ларс Бендер,Грьоскройтц,Йармоленко,Рикардо Алварез,Лаказет,Грениер,Ракитич,Арда Туран,Фегули,Мичу,Гайтан,Оскар де Маркос,Икер Муниаин,Филип Джуричич,Едуардо Салвио,Кандрева,Адам Ляич,Жоржиньо(от Верона),Андре Аю(от Олимпик Мрасилия),Ахмед Муса,Дзагоев,Кевин Строотман,Вижналдум(от ПСВ),Насер Чадли,Лерой Фер,Марек Хамшик също е варинат,макар да смятам,че него няма как да го вземем предвид високата цена,която със сигурност ще поискат от Наполи,а и предвид неясното бъдеще на Шкъртел,също не смятам,че такъв трансфер би могъл да се осъществи.Може и да пропускам някое име,но като цяло мисля,че всеки един от тези играчи е подходящ и ще пасне в Ливърпул.Да поживеем и да видим Рдожърс какво ще направи до края на трансферния прозорец*smile**beer*

ReDeViL666
06.07.2013 00:45

В ливърпул вече НИКОЙ не ще да ходи! Така е - реномето им все повече и повече спада , и ще спада и спада и спада ! Кой иска всяка година да се бори за място над Евертън в класирането , освен някой ливърпулец , който разбира за какво става дума. Ама те и тези битки губят! Те от ливърпул си казваха . ще вземем големи имена , доказани футболисти с класа , сега да вървят да се задоволяват с дребни испанци от изпадащите отбори на Примера!*smile**cool*

sdw
06.07.2013 15:57

Именно,това се опитвах да му кажа.Но той е малоумен и се мисли за Фред *lol*

ANDRV
06.07.2013 11:20

Обзалагам се, че не е Фред! Той едва ли се е регистрирал в този форум. *lol*

sdw
06.07.2013 10:40

Ти не си фред.Образовай се малко преди да пишеш глупости.

one1win
06.07.2013 02:01

Пич купили са двама испанци. Единият е Луис Алберто и е играл за Севиля и за Барселона не знам за какви изпадащи отбори ми говориш, а другия Аспас от Селта беше вкарал над 15 гола.

RedToDeath
05.07.2013 22:57

Откакто чета тая рубрика все виждам името на ПСЖ. Тия верно обаче нямат намерение да спират да купуват.. *lol*

Fabregas_boy
05.07.2013 21:33

50 хилки на седмица за 34-годишен играч с 1 година договор...тия УБА луди ли са?За 50 хиляди заплата могат да вземат къде-къде по-млад,по-добър,че и по-евтин играч.

Slayer
06.07.2013 01:19

Уест Бромич само ще спечелят от идването на Анелка. Имат нужда точно от такъв с играч, с неговия опит и спечелени титли. Това целят те, да привлекат доказал се вече играч, не да правят експерименти с млади таланти, които тепърва ще се обиграват. На тях им трябват по-бързи резултати и Анелка е идеалния човек, който да стои точно зад нападателя и да прави головите пасове, защото той това го умее много добре. А и да реализира, разбира се. *smile*

degea97_
05.07.2013 20:56

30 милиона за тоя анонимник ( ако мога така да се изкажа) , трябва им малко разум на управниците на Реал , а колкото до трансфера на Миланов във спортал както и по новините го потвърдиха , че трансфера е за 7 милиона .

dadeds
05.07.2013 20:28

Ох, какво написах.. "планетата Земя" исках да напиша, ама от бързане..

dadeds
05.07.2013 20:28

Шок и ужас за Ливърпул. Единствения играч на планетата зема избра друг отбор...... *joking*