Тодор Батков: Немислимото е на път да се случи

16:33
Тодор Батков: Немислимото е на път да се случи
Собственикът на Левски Тодор Батков изрази задоволство от началото на строежа на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" и даде подробности по изпълнението на проекта. Той гарантира, че до началото на месец май 2014 година секторът трябва да е готов да приема спортни събития.

"Немислимото е на път вече да се случи. В един от най-тежките периоди в историята на България, икономическа криза, политически неразбории, протести и протестиращи, най-популярният клуб започва да изгражда поетапно новия си стадион. Искам да съобщя, че днес формално приключихме процедурата и днес влезе в сила разрешението за строеж. Това ни дава право съвършено законно да започнем първия етап от реконструкцията на нашия стадион "Георги Аспарухов". Днес подписахме договор за изпълнение с най-добрата фирма за изпълнение на подобни проекти - "Главболгарстрой", която ще изпълнява нашата поръчка", обяви Батков.

"За пет месеца бе свършена изключително много работа. Близо един милион лева бяха инвестирани в проекта. Разрушаването на стария сектор "А" бе за наша сметка. То беше наложително и от конструктивна гледна точка, защото съоръжението бе започнало да става рисково. След това бе направена поръчка, бяха подадени документи за право на строеж, явяване на ФК Левски като кандидат за строител, плащане по всички тези процедури. Само това ни струваше около 500 хиляди лева, които бяха инвестирани. Беше изработен проект, който получи съответните одобрения и днес получи съответните разрешения. От гледната точка на закона сме перфектни. От гледна точка на това, което трябва да се построи, мога да кажа само, че днес започваме строежа на сектор "А" и на 1-ви май той ще бъде достатъчно завършен, за да получи лиценз за провеждане на спортни събития. Музей, ВИП ложа, кафе, фенмагазин и т.н. ще бъдат оформени до края на август 2014 година”, допълни Батков.

„Секторът ще е с капацитет 6000 места с всички изисквания, козирка и т.н. Това е първата стъпка. Ако има налице и финансови възможности, ще се заемем със сектор "Б", сектор "В", а в по-далечна перспектива и сектор „Г”. Имаше много невярващи, имаше много хора, които се опитваха да ни иронизират, но както виждате всичко се изпълнява в срок, както сме казали. Без никаква финансова помощ от държавата, подчертавам. И с цялостно съдействие на държавата по отношение на административните документи. Искам специално да благодаря на г-н Данаил Кирилов, на г-н Росен Малинов, който в момента е областен управител, на главния архитект на София – г-н Петър Диков, който направи неимоверни усилия всичко да се движи в срок, като спазвахме закона. Разбира се, благодаря и на Иво Тонев, който пое изцяло тази идея и нейното реализиране. Пое я с цялото си сърце", завърши Батков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

novachki
07.07.2013 04:34

Батков ако се бръкне малко във джоба ще направи отбор много добър ама понеже е стиснат... стадион тръгнал да ми прави дето никога няма да го запълним но както и да е да се бръкне за малко играчи тогава ще жънем успехи

babavuna
06.07.2013 01:16

Исках да кажа поредното задаващо се безславно отпадане *sad*

babavuna
06.07.2013 01:15

Като прочетох заглавието, помислих, че говори за другото немислимо нещо - поредно безславно отпадане на Левски от евротурнирите :X

levski_govedata
05.07.2013 18:37

Кому ще клякате на тоз стадион ?

levski_govedata
06.07.2013 13:30

Само да не сбъркате пътя с тез свастики *sleep*

levski_govedata
06.07.2013 13:25

Вие Монтана неможете да биете като домакини . Наред ли си бе турчино

Dreick
05.07.2013 21:03

Със сигурност не на чорбата, щото от днес официално са закрити! *smile*

holigan4e
05.07.2013 18:02

От толкова много изпълнителни директори му забравих името на тоя най-от дясно. Ама прилича на Куката от Под Прикритие

Slayer
05.07.2013 18:04

Иво Тонев се казва.. *smile*

luis_figo
05.07.2013 17:52

перене на пари е това,мустак вземи купи играчи па тогава прави стадион

holigan4e
05.07.2013 17:28

Чакай , че забравих че говори за стадиона...... за кво ни е стадион бе , по точно на тебе ? То там никой не ходи .....аз това порно дето гледах вчера 2-ри път няма да си го пусна и на тв-то кво остава на стадион да ходя. Я се покрии , че нещо май ти духа и си вдигнал температура.

holigan4e
05.07.2013 17:26

А бе тоя какво се оправдава с икономическата криза не мога да разбера. Тоя се задушава от пари , футболистите и те.......Всичко се вижда от къде не работи бе брат. Как не успя да разбереш само ти , че не трябва да купуваш некви маймуни от Африка и ескимоси от Антрактида. В школата на Левски съм сигурен , че има по - добри , па да не говорим за аверите на Вутов. А специално за тия Иртиш съм сигурен , че аз и мойта , чета ще им направим минимум равенство , ако ще и в Казахстан да е мача.

Gopcho
05.07.2013 16:55

Всеки отбор заслужава добър стадион. Време беше и ние да го получим.