Трансферен дневник (04.07.2013 г.): ПСЖ на крачка от сделката на лятото

18:32
Трансферен дневник (04.07.2013 г.): ПСЖ на крачка от сделката на лятото
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (04.07.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Нападателят на Байерн Мюнхен Клаудио Писаро поднови договора си с клуба за още един сезон - до лятото на 2014 година, съобщиха от германския гранд. 34-годишният перуански национал игра за Байерн в периода 2001-2007, а миналата година се завърна за втори път на "Алианц Арена".



Нападателят Джибрил Сисе подписа договор с руския Кубан Краснодар, където играе българският национал Ивелин Попов. Договорът на бившия френски национал е за 1+1 години.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Тотнъм може да си отдъхне поне за това лято от офанзивата на Реал Мадрид за Гарет Бейл, след като испанският гранд е решил да отложи привличането на уелския ас за следващото лято, информира “Марка”.

Президентът на “белите” Флорентино Перес наскоро е получил отрицателен отговор от този на “шпорите” Даниел Леви за отваряне на преговори и при твърдата позиция на последния изглежда невъзможно да се намери пресечна точка в интересите на двете страни, въпреки че двамата ръководители са в приятелски отношения.

Очакваната среща между Дейвид Мойс и Уейн Рууни за изясняване на бъдещето на нападателя не се състоя вчера и ситуацията си остава същата: той трябва да подаде писмена трансферна молба, ако иска да напусне Манчестър Юнайтед. Това пише вестник “Дейли Мейл”.

Мойс и Рууни проведоха съвсем кратък разговор вчера, в който бъдещето на стрелеца не е обсъждано. От Юнайтед продължават да твърдят, че ливърпулецът не е за продан и отбиха спекулативно запитване от страна на Арсенал миналата седмица, за да го докажат.

Въпрос на часове е Алваро Негредо да премине от Севиля в Манчестър Сити след изрично настояване на мениджъра на английския клуб Мануел Пелегрини пред футболния директор Чики Бегиристайн, информира “Марка”.

Все още няма официална оферта от “гражданите”, а андалусците искат 2 5 млн. евро за своя голмайстор, ала се очаква споразумението да бъде постигнато светкавично. Така испанският национал ще пренебрегне Атлетико Мадрид, който бе фаворит за привличането му, но не успя да събере навреме достатъчно пари да го купи.

Реал Мадрид и Арсенал са постигнали споразумение за продажбата на Гонсало Игуаин срещу 27 млн. евро, като нападателят ще подпише договор за три сезона с “артилеристите” срещу годишна заплата от 6 милиона нето.

Това обяви Фокс Спортс Латиноамерика преди минути и информацията е цитирана от всички уважавани медии в Испания и Англия. Очаква се съвсем скоро аржентинецът да пътува за Лондон, за да сложи подписа си под контракта, като за момента е в Мадрид, където пристигна от Маями.

Холандският нападател на Левски Сьорд Арс е пред трансфер в турския втородивизионен Самсунспор, твърди местната преса. 29-годишният Арс е постигнал договорка за личните си условия.

Левски иска 150 хиляди евро за правата на играча, но от Самсунспор преговарят за намаляването на трансферната сума. Арс не влиза в плановете на треньорското ръководство на сините.

Ръководството на италианския гранд Милан се договори за личните условия с полузащитника на ЦСКА Москва Кейсуке Хонда, съобщи италианският ТВ канал "Скай спортс 24".

Договорът на 27-годишния японец с ЦСКА изтича през януари 2014 година, като Милан предложи компенсация на ЦСКА от 1, 5 милиона евро за трансферните права на играча. Заплатата на Хонда в Милан ще бъде 2, 5 милиона евро, според италианските медии.

Очаква се Хонда да подпише договор с Милан за четири години.

Вратарят на националния отбор на България и Твенте - Николай Михайлов, призна пред холандските медии, че преговаря с два отбора. Според информациите, най-силен интерес към вратаря проявяват италианският Фиорентина и английският Евертън. Михайлов има договор с Твенте за още един сезон, но при добра оферта най-вероятно ще се раздели с холандския тим.

"Мениджърът ми преговаря с два клуба, но няма да разкрия имената им. Ще премина в друг отбор, само при добра оферта от по-силен клуб от Твенте. Не бързам да напускам", коментира Михайлов пред холандските медии. 

Въпрос на време е да се осъществи трансфера на Валери Божинов в Бурсаспор, съобщават турските медии.

Според информацията, ръководството на тима от Суперлигата е много близо до договорка с българския национал, собственост на Спортинг Лисабон. Нападателят, който почти всеки трансферен прозорец си урежда преминаване в друг тим, беше свързван с Панатинайкос в последните дни. Преди това друг тим от Турция, Елязъгспор, бе възобновил интереса си към него.

Слухове и спекулации

Слуховете за сензационен трансфер на Луис Суарес от Ливърпул в Арсенал и огромното покачване на залозите за тази сделка от Испания накараха букмейкърите от “Уилям Хил” да затворят пазара си за този облог.

“За да бъдат заложени подобни огромни суми, значи онези, които са го сторили, са чули някаква много съществена информация”, коментира говорителят на “Уилям Хил” Рупърт Адамс.

До момента името на скандалния Суарес, наказан за още шест мача заради захапването на Бранислав Иванович, бе свързвано най-вече с интерес от страна на Реал Мадрид.

Кръгло 10 млн. паунда смята да предложи Челси на Рома за Даниеле Де Роси, за да го измъкне от разочарованието от родния му клуб, информира “Мирър”, а междувременно полузащитата бе подсилена и с Марко ван Хинкел от Витес след официално обявление от “Стамфорд Бридж”.

Де Роси, който навършва 30 години този месец, се скара с тогавашния треньор на “вълците” Зденек Земан миналия сезон, а и тифозите се обърнаха срещу него. Освен това президентът на Рома Джеймс Палота обяви, че “всички са за продан” след некласирането за евротурнирите.

В същото време Челси обяви на своя уебсайт постигането на споразумение с Витес за Марко ван Хинкел, който вероятно ще струва около 8 млн. паунда. Халфът е на 20 години, младежки национал, но вече дебютира и за мъжкия тим на Холандия.

Междувременно “Мирър” съобщава, че Челси вече изостава в битката за Единсон Кавани след включването и на Пари Сен Жермен, така че при евентуален неуспех ще се пренасочи към Роберт Левандовски.

5.html" target="_blank">Желанието на Уейн Рууни да напусне Манчестър Юнайтед и на Барселона да се раздели с Давид Вия може да доведе до размяна между двамата и доплащане за английския шампион от 2 5 млн. евро, гръмна каталунският вестник “Спорт”.

Барса преговаряше с Арсенал, Тотнъм и Ливърпул за продажба на Хлапака, ала исканата цена от 9 млн. евро отказа последните два клуба, докато “артилеристите” са се съсредоточили върху Гонсало Игуаин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RealMadridFC
06.07.2013 11:09

Ибрата струва поне 30 милиона,с тия 30 и няколко гола в Лига 1 ... Президентът на Наполи,трябва да е някакъв,който мисли само за пари,та да не вземе Ибрата и тея 40 милиона...

Cvet666
05.07.2013 00:20

Честит първи април *lol* *lol* *lol* на патерици *lol* Ибрата и 40 мил е чиста мечта...блясък в очите на някой... иначе Сисе в Кубан е нещо интересно....а и този вързоп Божинов сега може евентуално да играе в ШЛ

bisera.bakardzhieva
04.07.2013 23:09

Искам да видя смелчагата, който ще каже на Ибрахимович, че е включен като разменна монета в трансфер, без значение чий!

pesholudiq
04.07.2013 22:53

Мале това е мега добра оферта.. Ибрахимович лично на мен повече ми харесва от Кавани като стил на игра и колкото и да искам Кавани в Челси, това си е невероятна сделка за Наполи

biser_gerrard
04.07.2013 20:41

Наполи ако откажат могат да им дават златния скункс *joking**joking**joking**joking**joking* Той Ибрата е по-добър от Кавани, свикнал е да играе в Италия, та даже и + 40млн*lol* Най-сладката оферта за Наполи *thumb_up*

ceco06
04.07.2013 20:35

че той е на години вече...класен е, ама е на години-нима Вия, Раул, Пиеро, Пирло, Джерард, Лампард и други легенди на по 32-33 и повече ще струват колкото примерно Мата, Неймар, Фалкао и прочие...

didko_partystar
04.07.2013 19:56

Ибрахимович и 40 милиона за Кавани хахахахахаххахахаха тея са луди ПСЖ

Premierleague9
04.07.2013 19:10

Тия са напълно луди, Ибрата и 40 милиона за Кавани?