Трансферен дневник (03.07.2013 г.)

19:03
Трансферен дневник (03.07.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (03.07.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Уелският футболен клуб Суонзи Сити, който играе в елитната дивизия на английското първенство, подписа договор за три години с бившия халф на испанския Бетис - Алехандро Позуело.



Испанският вицешампион Реал Мадрид представи Франсиско Суарес - Иско, след като през миналата седмица постигна споразумение с Малага за преминаването му на "Сантяго Бернабеу". Договорът на Иско с Белия балет е за 5 сезона.

По-рано днес 21-годишният младежки национал на Испания премина медицински прегледи, след които се обвърза с цветовете на Кралския клуб. През новия сезон той ще носи фланелка с номер 23.



В отбора на Нефтохимик започнаха тренировки двама нови футболисти. И двамата са вратари със солиден стаж и са познати на бургаските привърженици на футбола.

Първият е Мартин Теменлиев, който е юноша на Нефтохимик и дълго време пази вратата на отбора. В последните години, той игра в различни клубове от страната и чужбина. Пламен Колев също е познат на привържениците на футбола. И двамата имат готовност да вземат участие в днешната контрола с отбора на Калиакра, тъй като са поддържали форма и през лятната пауза.

Австрийският национал Емануел Погатец подписа договор за 2 години с елитния германски Нюрнберг, съобщи ДПА.

30-годишният Погатец подсилва баварците от Волфсбург като част от трансфера на Тим Клозе. Нюрнберг ще получи и 6 милиона евро за продажбата на Клозе на съперника от Бундеслигата.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Руският Анжи (Махачкала) привлече Александър Кокорин от Динамо Москва с трансфер на стойност 19 милиона евро, съобщи председателят на борда на директорите на столичния тим Василий Титов.

Уволненият дисциплинарно от ЦСКА защитник Костадин Стоянов е в Белград на среща с представители на Цървена звезда, съобщава в. "Труд". За евентуален трансфер в колоса на сръбския футбол действа бившият директор на българските армейци Драголюб Симонович-Дуци. Той съпровожда Стоянов и му помага да се ориентира в обстановката в Белград. По неофициална информация футболистът е минал медицински прегледи и предстоят финални преговори за личните му условия.

Преговорите между Арсенал и Реал Мадрид за трансфера на Гонсало Игуаин се преплетоха, съобщава електронното издание "Goal.com". Желанието на ръководителите на Кралския клуб да получат 25.5 млн. паунда за аржентинския нападател е накарало колегите им от Лондон да направят крачка назад. В резултат на това мениджърът на артилеристите Арсен Венгер е пренасочил вниманието си към други футболисти. На масата на преговорите в Испания, представителите на топчиите са заявили твърдо, че максималната оферта, която биха могли да предложат за Игуаин е 21 млн. паунда.

Както е известно, Арсенал договори личните условия на Игуаин, но впоследствие не успя да постигне споразумение с Реал Мадрид за състезателните му права. Ако трансферът се бе оказал факт, 25-годишният национал на Аржентина щеше да се превърне в един от най-скъпо платените футболистите на лондонския клуб със седмично възнаграждение в размер на 100 хил. паунда.

Полузащитникът на българския национален отбор Георги Миланов пристигна в Германия, където ще премине медицински изследвания преди финализирането на трансфера си в ЦСКА Москва, съобщи "Чемпионат.com".

Миланов, който беше определен за най-добър футболист на България за 2012 година, ще премине в състава на руския шампион от Литекс с трансфер за 2,75 милиона евро. В контракта има клауза, според която ловчалии ще получат допълнително 1 милион евро, ако 21-годишният халф участва поне в половината от срещите на армейците в руското първенство и Шампионската лига.

Миланов е гледан три пъти на живо от съветника на президента на ЦСКА Валерий Непомнящий, който е дал зелена светлина за реализирането на трансфера.

Барселона ще започне преговори с Пари Сен Жермен за Тиаго Силва, съобщава радио "Каталуния", цитирано от авторитетното издание "Ел Мундо Депортиво". Според информацията, ръководството на Барса е готово да предложи 32 млн. евро за централния бранител на френския шампион.

"Ние не сме луди, за да откажем на Барса, на такъв отбор не се отказва, но всичко зависи от Пари Сен Жермен", коментира агентът на бразилския национал - Пауло Тонието.

Наставникът на Блаугранас Тито Виланова държи трансферът на Силва да бъде финализиран във възможно най-кратък срок.

Настоящият контракт на 28-годишния защитник с ПСЖ е до лятото на 2018-а година.

Говорителят на борда на директорите на Барселона - Тони Фрейкса, също потвърди, че проявяват интерес към Силва.

"Не успяхме през миналото лято, но сега прави всичко за да го вземем", призна Фрейкса.

Напомняме Ви, че Силва бе в полезрението на каталунците и през миналото лято, когато бе част от Милан. В крайна сметка обаче той премина в редиците на Пари Сен Жермен срещу 38 млн. евро.

Слухове и спекулации

Френският шампион Пари Сен Жермен е на път да нанесе тежък удар по амбициите на Челси да привлече звездата на Наполи - Единсон Кавани. Досегашните усилия на лондончани да смъкнат цената на уругвайския нападател се оказаха напразни, но ето че сега на хоризонта се появи отбор, който е готов да плати исканата сума от италианския клуб за играча.

Според британския таблоид "Гардиън", катарските собственици на ПСЖ са заделили 50 млн. лири за трансфера на 26-годишния Кавани, който в момента се наслаждава на заслужена почивка след приключването на турнира за Купата на Конфедерациите. Въпросната оферта е много близка до сумата, нужна за активирането на откупуващата клауза в настоящия контракт на Матадора с тима от Неапол - 53 млн. паунда.

Челси е готов да предложи на Манчестър Юнайтед 20 млн. паунда за Уейн Рууни, съобщава британският таблоид "Телеграф".

В последно време упорито се твърди, че английският национал възнамерява да прекрати престоя си на "Олд Трафорд", като основна причина за това негово решение се посочва второстепенната му роля в атаката на червените дяволи след пристигането на Робин ван Перси.

По непотвърдена информация 27-годишният Рууни е крайно разочарован от статуси си в Манчестър Юнайтед и в края на миналия сезон е информирал ръководителите на английския шампион, че иска да напусне "Театъра на мечтите". Интерес към острието проявяват отборите на Челси, Арсенал, Реал Мадрид, Барселона и Пари Сен Жермен, гласят последните слухове. Също така не е тайна, че Жозе Моуриньо изпитва афинитет към Рууни.

Междувременно "Sky Sports" информира, че в близките часове новият мениджър на червените дяволи Дейвид Мойс ще се срещне с Уейн Рууни в тренировъчната база на клуба в Карингрън, за да обсъдят неговото бъдеще.

Кристиано Роналдо призна, че Манчестър Юнайтед му липсва, но отрече появилите се информации, че в най-скоро време може да се завърне на стадион "Олд Трафорд".

28-годишният португалски национал има още две години от своя договор с испанския гранд. Засега той отказва да преговаря за нов контракт с Белия балет, но Юнайтед ще трябва определено да счупят трансферния рекорд, за да имат португалеца отново в състава си.

"Наистина ми липсва английския футбол", каза нападателят, който прекара шест сезона при червените дяволи.

"Лично за мен, в Манчестър Юнайтед бяха едни от най-хубавите години в моята кариера. Всеки знае, че това е клуб, който продължава да има специално място в сърцето ми. Това е клуб, който наистина ми липсва", сподели още 28-годишният Роналдо.

"Сега обаче моят живот е в Испания. Наслаждавам се да играя и тук. Част от моя живот е там, но никой не знае какво крие бъдещето. Щастлив съм, че играе в испанската лига, наистина е така", завърши Кристиано Роналдо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dani_chelsea96
03.07.2013 20:28

Полузащитникът на българския национален отбор Георги Миланов пристигна в Германия.
Защо пък в Германия?

man4estara10
03.07.2013 21:37

Има специална статия за това.