Федерер и Димитров ще играят на турнира в Гщаад

14:33
Федерер и Димитров ще играят на турнира в Гщаад
Роджър Федерер заяви участие в турнира по тенис на червени кортове в швейцарския град Гщаад с награден фонд 410 200 евро от 20 до 28 юли. 31-годишният Федерер, който е шампион в надпреварата от 2004 година, получи "уайлд кард" от организаторите.

"Радвам се, че ще играя в Швейцария пред моите фенове и отново ще се състезавам в Гщаад, където преди 16 години за първи път получих "уайлд кард" за участие в турнир на АТП", коментира той.

Швейцарецът, който има рекордните 17 титли от Големия шлем, реши да включи турнира допълнително в програмата си заради ранното отпадане на Откритото първенство на Великобритания през миналата седмица.

Федерер защитаваше титлата си на "Уимбълдън", но сензационно загуби във втория кръг от украинеца Сергей Стаховски.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров също е заявил участие. Димитров стигна до полуфиналите в надпреварата през миналия сезон, където отпадна от бъдещия шампион Томас Белучи (Бразилия).

Сред заявените са още Янко Типсаревич (Сърбия), Станислас Вавринка (Швейцария), Хуан Монако (Аржентина), Жереми Шарди (Франция) и други.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RedArmyUnited
03.07.2013 15:07

До колкото знам Григор няма да участва в този турнир, а ще участва в Швеция (Бощад) където миналата година достигна 1/2 финал... И този турнир ще му е последен за сезона на клей..като турнира започва от 8 юли!!! ...??????????????????