Трансферен дневник (02.07.2013 г.): Пазарът на Острова се разгорещи

20:24
Трансферен дневник (02.07.2013 г.): Пазарът на Острова се разгорещи
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (02.07.2013 г.):

Вижте всички официално финализирани трансфери на 2 юли ТУК!

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Тотнъм Хотспър спечели битката за направилия отлично представяне на Купата на Конфедерациите Паулиньо, потвърди самият полузащитник на емоционална пресконференция в родната си Бразилия. Трансферната сума, която “шпорите” ще платят на Коринтианс, е 17 млн. паунда според “Дейли Мейл”.

“Трудно е да кажа каквото и да било в момент като този, но съм сигурен, че тези три години тук бяха чудесни и пълни с много титли – заяви през сълзи 24-годишният халф на раздяла с настоящия си клуб. – Онова, което трябва да кажа на феновете на Коринтианс, на ръководството и целия щаб, е “до скоро виждане!”. Ще се върна тук за нула време заради всичко, което направиха за мен те. Моите индивидуални награди за все благодарение на клуба. Коринтианс ще бъде в сърцето ми до края на моя живот.”

Няколко клуба от Италия се интересуват от полузащитника на Литекс Армандо Ваюши, съобщава "tuttomercatoweb".

21-годишният албански младежки национал е влязъл в полезрението на отбори от елитната Серия "А" и от Серия "Б" след силното си представяне в българското първенство през миналия сезон.

Ръководството на Фиорентина успя да се договори с колегите си от Байерн Мюнхен за трансфера на Марио Гомес, съобщава "Sky Italia". Италианският клуб ще плати 18 милиона евро на баварците, а таранът ще получава 4,5 милиона евро годишна заплата в новия си тим. Твърди се, че Гомес ще парафира с виола за четири години.

Българският нападател и бивш национал Димитър Макриев е на проби в Том Томск, съобщиха от руския футболен клуб, в който играе и бившият защитник на Левски - Живко Миланов.

Макриев получава втори шанс да впечатли ръководството на Том, след като през зимата също кара пробен период. Тогава той отбеляза хеттрик в контрола срещу Гурник Забже на 30 януари, но до трансфер не се стигна.

Един от основните футболисти на ЦСКА през изминалия сезон Лукас Саша започна пробен период в израелския отбор Апоел Тел Авив. Бразилският халф се присъедини към Апоел на лагера на тима в Полша.

Саша, който напусна ЦСКА заради неяснотата около бъдещето на клуба, ще тренира с тима няколко дни, преди да стана ясно дали ще получи предложение за договор.

Междувременно медиите в Израел разкриха, че Апоел проявява интерес и към полузащитника на Левски Владимир Гаджев. Трансфер обаче е малко възможен заради финансови разминавания между двата клуба. Израелците искат Гаджев под наем, докато от Левски настояват за продажба, тъй като договорът на халфа със "сините" изтича следващото лято.

Звездата на Тотнъм Гарет Бейл разкри, че се надява в близко бъдеще да играе в испански клуб.

Както е известно, уелсецът е цел номер 1 на Реал Мадрид през това лято. Изглежда самият Бейл прави всичко възможно да помогне сделката между двата клуба да стане факт.

"За мен Примера дивисион е най-силното първенство в света. Там се играе изключителен футбол. Всеки път, когато съм се изправял срещу тимове от тази страна, ми е било много трудно. Надявам се скоро да играя в испански клуб", заяви Бейл, цитиран от "Марка".

Топреализаторът на Тотнъм от миналия сезон също така каза, че много му липсва да играе в Шампионската лига.

"Там е наистина различно. Когато чуеш химна на турнира, е неописуемо, наистина специално. В Шампионската лига всеки отбор е свикнал да побеждава и затова там мачовете стават страхотни. Много по-различно е в сравнение с Висшата лига, където малките отбори се затварят", обясни Гарет Бейл.

Слухове и спекулации

Старото желание на Джосеп Гуардиола да работи с Давид Луис може да се осъществи съвсем скоро, тъй като Байерн Мюнхен готви оферта от 35 млн. паунда към Челси за универсалния бразилец. Информацията е на “Мирър” и “Дейли Мейл”.

От “Стамфорд Бридж” твърдят, че информациите в началото на лятото, че 26-годишният бранител и опорен халф не попада в плановете на новия стар мениджър Жозе Моуриньо, са неверни. Европейският клубен шампион обаче вярва, че Давид Луис е продаваем и иска да го събере със сънародника му Данте в сърцето на отбраната.

Източници на “Мирър” от Бавария разкрили в понеделник, че спортният директор на Байерн Матиас Замер е сондирал представителите на Давид Луис, докато той бил с националния си отбор на Купата на Конфедерациите, където се представи блестящо.

Гуардиола искаше бразилеца още в Барселона, ала бе изпреварен от Челси през 2011 година. Освен него, сега интерес към играча проявява и Пари Сен Жермен, в случай че Тиаго Силва премине в Барса.

Липсата на конкретен отговор за евентуално удължаване на изтичащия догодина договор на Шаби Алонсо и напредващата му футболна възраст карат Реал Мадрид вече да гледа с по-добро око на раздяла с плеймейкъра това лято, пише вестник “Спорт”.

Ръководителите на “белите” са все по-убедени, че намерението на Алонсо е да приключи договора си с клуба и след това да определи сам съдбата си като свободен агент, а това не се нрави на управата. Освен това испанският национал може да бъде използван това лято като част от сделка за привличане на Марко Верати, любимеца на Карло Анчелоти, от Пари Сен Жермен в Мадрид. Жозе Моуриньо също не крие желанието си да продължи да работи с Алонсо, като е готов да го привлече в Челси без никакво колебание.

Запитване на Арсенал към Леверкузен дали оферта от 23 млн. евро (18,5 млн. паунда) ще е достатъчна за продажба на Ларс Бендер е било бързо отхвърлено, съобщава “Гардиън”.

Арсен Венгер планираше да подсили състава с опитен вратар, нападател и централен полузащитник, като за първите два поста е близо до подсигуряване съответно с Жулио Сезар и Гонсало Игуаин, ала неуспехът с Бендер е удар.

Мениджърът проявява интерес също към Маруан Фелайни от Евертън, чиято цена от 24 млн. паунда обаче му се струва твърде висока, и Илкай Гюндоган от Борусия Дортмунд.

Междувременно Арсенал успя да даде под наем Йоан Джуру за един сезон на Хамбургер и продаде третия си вратар Вито Маноне на Съндърланд за 2 млн. паунда.

Среща с директора в Пари Сен Жермен Леонардо е провел вчера в Париж агентът на Единсон Кавани – Пиерпаоло Триулци, гръмна вестник “Льо Паризиен”.

Според информацията, Триулци е пристигнал вчера сутринта във френската столица от Южна Америка, за да обсъди ситуацията на Матадора с Леонардо. Самият бразилски ръководител на шампиона в Лига 1 преди това е влязъл в контакт с президента на Наполи Де Лаурентиис по темата за голмайстора на Серия А, така че офанзивата върви с пълна сила.

В Испания обаче твърдят, че Кавани е на крачка от подписване с Челси. Според вестник “АС” уругуайският нападател вече е постигнал пълно споразумение по личните си условия със “сините”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RealMadrid_4ver
03.07.2013 05:14

"За мен Примера дивисион е най-силното първенство в света. Там се играе изключителен футбол. Всеки път, когато съм се изправял срещу тимове от тази страна, ми е било много трудно.''

RealMadrid_4ver
06.07.2013 05:23

Много много малко са отборите които са тръгвали с победа от Кампа или Бернабеу!

Written
03.07.2013 09:58

Не мога да ви разбера защо още носите знаме за тази кауза... Тази година КПР победи бившия европейски шампион, че и на техен стадион. Когато Сарагоса победи един от двата истински активни отбора в Испания на техен стадион, тогава можем да си говорим за най-доброто първенство.

degea97_
03.07.2013 00:35

ПСЖ продължават да обират звездите на серия А пък Байерн направиха голяма грешка при положение , че миналата година направи супер сезон и го оценяваха на 40-50 милиона , стана 1-ви избор на Йоги и сега го продават за 18 милиона ...

Morphy1984
02.07.2013 23:35

То да беше само това,а какво ще кажеш за Живко МиНАлов :Д :Д