Официално: Ювентус най-накрая привлече Диего!

12:05
Официално: Ювентус най-накрая привлече Диего!
Ювентус официално привлече бразилския халф Диего от Вердер Бремен, съобщава официалния сайт на клуба.

По-рано през деня от немския клуб обявиха, че очакват днес трансферът да се финализира, след като ръководствата на двата тима са сключили вече споразумение и играчът е минал медицински прегледи в Торино.

Договорът на Диего със "Старата госпожа" е за период от пет години. Предполага се, че трансферната сума е в региона на 25 милиона евро.

С привличането на на бразилеца Ювентус за първи път от осем години има отново ясно изявен плеймейкър в състава си. През лятото на 2001 година "бианконерите" се разделиха с френския магьосник Зинедин Зидан и оттогава торинци разчитаха повече на остротата на фланговите си футболисти и бойният дух на дефанзивните си халфове, за да печели срещите си.

Сега, с Диего в тима, привържениците на Юве ще могат да се насладят на нещо по-различно през предстоящия сезон.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tyrion
26.05.2009 17:02

перфектният трансфер за Юве! А всеки фен на Вердер би трябвало да разбира, че Диего имаше нужда да игра в по-голям и класен отбор- все пак момчето иска да печели трофеи...

lassitar2
26.05.2009 16:55

Уникален футболист.Носеше любимия ми отбор на гърба си..Не мисля че точно в Юве трябваше да отиде..Не мога да си го представя с онези "госпожи"Стила му на игра не е за Италия.

Futbulfen
26.05.2009 14:22

Това е един уникален футболист..типичен конструктор за своя отбор.Всеки път когато го гледах си казвах:Колко много пари се дават от големите за какви ли не прехвалени звезди,а тва момче носи Вердер толкова години на гърба си.Евала на Юве..страхотен трансфер.Айде да не се изхвърлям ,че ще е най-стойностния..ще видиме *wink*