Трансферен дневник (01.07.2013 г.): Динамо Киев осъществи сделката на деня

19:43
Трансферен дневник (01.07.2013 г.): Динамо Киев осъществи сделката на деня
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (01.07.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Младежкият национал Асен Георгиев подписа 3-годишен договор с Локомотив Пловдив. Централният защитник изкара първия лагер на отбора в Банско и взе участие в изиграните до момента две контролни срещи – с Хоризонт (Турново) и Пирин (ГД).

Асен Георгиев е роден на 9 юли 1993 година и е юноша на Левски. През последния сезон игра в тима на Ботев (Враца), като има официални срещи и за младежкия ни национален отбор.

Отборът на Черноморец Бургас подписа договори с бразилския защитник Бруно Оливейра и бургаския страж Свилен Нотев. Двамата се присъединяват към вече новите попълнения на „акулите“ Марко Родригес, Осама Мрабет и Андрей Атанасов.

Ботев Пловдив привлече в редиците си Валери Домовчийски. Нападателят подписа договор за 2 години. Той ще се присъедини към новите си съотборници след двубоя срещу "Астана" и прибирането на тима от Казахстан. Дотогава 26-годишният реализатор ще се поддържа форма с "Раковски".

Домовчийски е четвъртото попълнение в селекцията на "Ботев" за новия сезон след Ромарио Кортзорг, Елведин Джинич и Абел Анисе.



Мароканската звезда на Монпелие Юнес Беланда премина в редиците на Динамо Киев. Украинският гранд ще плати 10 млн. евро за правата на 23-годишното крило.

Десният бек на Клуж Иво Пинто ще продължи кариерата си в Динамо Загреб. Контрактът на португалеца с хърватския шампион е за 4 сезона, като трансферната сума е на стойност 3 млн. евро.

ПСВ Айндховен подсили състава си с изгряващата звезда на холандския футбол Адам Махер. За последно 19-годишният талант, който подписа договор за 5 сезона, игра в АЗ Алкмаар.

Севиля продаде централния си бранител Емир Спахич на Байер Леверкузен. В същото време испанският първодивизионен тим финализира трансфера на Витоло от Лас Палмас.

Волфсбург и Нюрнберг си размениха футболисти. Емануел Погатец подсили баварския тим, а в обратна посока замина Тим Клозе.

Турският нападател Халил Алтънтоп се завръща в Бундеслигата, предава ДПА. 30-годишният Алтънтоп, който е роден в Гелзенкирхен, подписа договор за две години с Аугсбург. От германския тим, който се спаси от изпадане миналия сезон, обявиха, че нападателя преминава като свободен агент, след като е прекратил договора си с турския Трабзонспор.

Алтънтоп е играл в Бундеслигата още за отборите на Шалке 04, Кайзерслаутерн и Айнтрахт (Франкфурт).

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Дейвид Мойс започва днес официално работата си като мениджър на Манчестър Юнайтед и първата му работа ще е да завърши трансфера на Есекиел Гарай от Бенфика, информира “Мирър”. В дневния ред на Мойс следват разговори с Уейн Рууни, увеличаване на офертата към Евертън за Лейтън Бейнс и повишаване на заплатата на Давид де Хеа.

Според “Мирър” сделката за около 17 млн. паунда за Гарай е много по-близо, след като португалският гранд е на крачка от осигуряването на заместник на аржентинския централен бранител – това е сънародникът му Лисандро Есекиел Лопес от Арсенал Саранди.

Втората задача на Мойс според “Дейли Мейл” ще е да седне на разговор с Уейн Рууни във вторник, за да се изясни бъдещето на 27-годишния нападател, който желае да напусне клуба. Арсенал и Челси имат конкретен интерес към Рууни, а Пари Сен Жермен и Реал Мадрид също обмислят дали да не го привлекат. Мойс не се е отказал и от опитите си да накара Лейтън Бейнс да го последва от “Гудисън Парк” на “Олд Трафърд”, като преговорите между двата клуба продължават въпреки публичната позиция и на Евертън, и на английския национален ляв бек, че не желаят сделка.

Междувременно в Юнайтед планират да увеличат заплатата на Давид де Хеа от 55 000 на 75 000 паунда седмично заради интереса на Барселона, твърди “Сън”. Таблоидът допълва, че “червените дяволи” следят изкъсо 19-годишния полузащитник на Фенербахче Салих Юджан, който блестя за Турция на световното първенство за младежи до 20 години.

Тотнъм е на крачка от подписване с двама от най-високо ценените в Европа играчи в лицето на 17-годишните Тин Йедвай и Ален Халилович от Динамо Загреб, съобщава “Мирър” въз основа на информации от хърватската преса.

Общата трансферна сума за дуото ще е около 15 млн. паунда и включва куп клаузи, свързани с постигането на определени резултати от момчетата. Те ще останат на първо време под наем в родния си клуб – Йедвай до зимата, а Халилович до идното лято, като президентът на Динамо Мирко Баришич обяви, че сделката е “постигната изцяло”.

Слухове и спекулации

Жозе Моуриньо даде зелена светлина на Челси да атакува подписа на крилото на Спортинг Лисабон Брума, който е сочен за наследник на Кристиано Роналдо. Информацията е на “Дейли Мейл”. Брума, чието пълно име е Арминду Туе На Бангна, от доста време е обект на интерес за Манчестър Сити, които не желаеха да платят исканата цена от 8 млн. паунда плюс бонуси. Сега обаче на 18-годишния суперталант остава само година до края на договора с “лъвовете” и стойността му е по-ниска.

Междувременно Челси има желание да привлече и друг млад играч с голям потенциал – халфа на Уест Бромич Иси Браун, който има оферти също от Арсенал и Ливърпул.

Арсен Венгер иска нападателен тандем Фернандо Торес – Гонсало Игуаин за новия сезон в Арсенал и ще задвижи операцията по привличането на Ел Ниньо съвсем скоро, твърди таблоидът “Пийпъл”.

Източници от кухнята на “сините” разкриват, че Торес няма място в плановете на Жозе Моуриньо и може да напусне при подходяща оферта, а сред петимата сигурни оставащи в отбора не са също Хуан Мата и Давид Луис. Само централният нападател обаче може да остане в Премиър Лийг заради “артилеристите”, докато другите двама вероятно ще се пренасочат към Примера.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dzhalev_71
01.07.2013 20:15

Парагуайският таран почти сигурно ще напусне Бенфика това лято след скандала си с треньора Жорже Жезуш

Браво бе Уинър, откривате нови националности. Държавата се казва Парагвай, следователно от там идва парагвааец или парагвайският.

Fabregas_boy
03.07.2013 14:35

Ами направо да ставаме бУлгари,а?*joking*

dzhalev_71
02.07.2013 00:19

На английски може, но ние не сме в Англия. Ние сме в България и тук се казва Парагвай.

Addydas
01.07.2013 22:41

Между другото прието да се казват ПарагУай и не е Уругвай, а Уругуай, хората от тези страни си наричат държавите така и са помолили да ги наричат по същият начин, а и то няма причина да се казва ПарагВай при положение че се пише с У на латиница