Оценките след Португалия - Германия

16:45
Оценките след Португалия - Германия
След като бе изигран първият 1/4-финал на Евро 2008 милиони португалци продължаваха да не вярват, че техните любимци няма да попаднат сред най-добрите 4.

На противоположния полюс бе настроените на германците. Техните възпитаници буквално възкръснаха след разочароващото си представяне в първите срещи от груповата фаза, а медиите у дома вече предвкусваха, че именно тяхната страна ще бъде новият Евро-шампион. Заслугата за всичко това се дължи изцяло на играчите и от двата състава взели участие в срещата късно снощи. Ето как видя тяхното представяне екипа на winner.bg

ПОРТУГАЛИЯ


Рикардо
: 4.0 - Бе неуверен на това първенство и взе пагубно решение, като допусна гол от Балак.

Босингва: 7.5 - Атакувайки при всяко удобно положение, изниквайки, определено върви напред. Центриранията му също бяха на ниво, създавайки шанс за Мутиньо при 0-0.

Пепе: 5.5 - Силен защитник, който се справи физически с германската атака, въпреки че бе избутван на няколко пъти. Пропусна асистенция за изравняване при 1-2.

Карвальо: 5.5 - Относително добре се представи, макар и не така убедително както го направи за Челси този сезон. Трябваше да организира защитата по стилно.

Ферейра: 3.0 - Ужасно представяне от Ферейра, който винаги е бил слабо звено. Притесняван от Швайнщайгер и по вина на двамата бяха вкарани първия и третия гол.

Мутиньо: 5.0 - Слаба първа част, след което получи нараняване. Пропусна асистенция при 0-0 и изцяло бе надигран в средата на полето.

Петит: 6 - Като цяло се провали в задачата си, особено през първата част, в която германците минаваха покрай него както си искаха.

Шимао: 5.0 - Започна добре и пропусна ранен панс, но като цяло бе разочаровнаие. Повечето от неговите опити се проваляха и загуби топката прекалено много пъти.

Деко: 8.0 - Представяне от класа и заслужено най-добрият играч в отбора. В центъра на всеки португалски ход. Елегантен, изобретателен, помогна на Нуньо Гомеш да вкара гол и също така сътвори шансове за Шимао и Пепе.

Роналдо: 6.0 - Изкара 20 отлични минути в края на първата половина, когато бе участник в гола на Нуньо Гомеш, след което самият той изрита топката надалеч.

Нуньо Гомеш: 6.0 - Отбеляза гола за Португалия, за да ги върне обратно в играта, но не направи нищо повече, преди да бъде заменен.

Резерви:

Раул Мейрелес: 6.0 - Помогна на португалската защита повече от Мутиньо, но не предложи нищо друго.

Нани: 7.0 - Светъл лъч, след като влезе, подсказвайки за отлично представяне, спомагайки за гола на Пощига.

Пощига: 6.0 - отбеляза гол за своите в 86-та инута.

ГЕРМАНИЯ


Леман: 6.5 - Бе безупречен въпреки двете попадения в неговата врата. Не допусна груби грешки и ръководи отбраната пред себе си сравнително добре.


Фридрих: 6.0 - Играчът на Херта Берлин започна нервно срещата, но с течение на двубоя подобри значително своята игра в зоната на крайния защитник. Успя да противодейства успешно и на Нани, след появяването му в игра.

Мертесакер: 6.0 - Спечели всички топки на втория етаж, но не се чувстваше сигурен, когато в близост имаше противникови играчи.

Метцелдер: 6.0 - Подобрява постепенно формата си, но все още не може да намери своята игра. истински късмет за него е, че все още Германия не е срещнала отбор, чиито нападатели са от топ величина.

Лам: 7.5 - Поредното му силно участие с националната фланелка въпреки, че срещу себе си имаше изключително силния Босингва. Сблъсъкът между двамата бе наистина интересен за наблюдаване.

Шванщайгер:9.0 - Двигателят на отбора и героят на вечерта. Не спря да тормози Ферейра през цялото време. Отбеляза първият гол и бе в основата на другите два.

Балак: 9.0 - Истински водач. Бе преграда за халфовете на Португалия, участва при отбелязването на първия гол и отбеляза третия.

Ролфс: 6.5 - Замести успешно контузения Фрингс. Спаси тактическите оказания на своя треньор и спомогна за овладяване средата на терена.

Хитцелшпергер: 6.0 - Взе участие в атаките на своя отбор по левия фланг, като не забравяше да подсигурява тила си. Справи се сравнително добре до момента в който бе заменен.

Клозе: 7.5 - Най-силният му мач до момента на първенството. Контролираше умело топката, отбеляза и едно попадение.

Подолски: 7 - Незабелижим като цяло по време на мача, но имаше някой отлични моменти - изобрети попадението на Швайнщайгер и отправи няколко опасни удара с левия крак.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shafhauzen
21.06.2008 11:10

Тва са небивалици Испаня не са слаби а италея с тази игра да си радват че минаха групите и сега вече са аут ИСПАНЯ ШАМПИОН ТВА Е !!!

crazyfreak
20.06.2008 17:39

по този повод ще споделя една мисъл,която прочетох в една статия и много ми хареса защото е много точна:"Много приказки за всякакви възможни фаворити и на финала пак италиянци и германци".Напълно споделям това финал Италия-Германия и титла за Италия

martototo
20.06.2008 17:03

Аз лично съм много разочарован че Рикардо Куарешма не беше една от основните фигури за страната си през това европейско и че не му беше даден шанс за исява.........на дали в тоя смешен отбор такъв играч може да стой резерва за сметка на някой други некадърници или прехвалени звезди и таланти.....защото ако Нани и Роналдо са звездите на отбора .....то тогава Куарешма спокойно може да бъде част от тях защото е идентичен играч на тях двамата.....стилът му на игра е същият като на тях двамата а и с нищо не им отстъпва по качества.