Сух режим в Рим заради Барса - Юнайтед

11:08
Сух режим в Рим заради Барса - Юнайтед
Властите в Рим ще забранят продажбата на алкохол на 27 май - денят на финала за Шампионската лига по футбол, с цел предотвратяване на евентуални безредици.

Както е известно във финалния мач ще се срещнат Барселона и Манчестър Юнайтед. Очаква се в Рим да пристигнат около 67 000 запалянковци на каталунците и "червените дяволи". Ето защо градските власти още отсега вземат мерки за предотвратяване на избухването на горещи страсти по улиците на Вечния град. Забраната за продажба на алкохол ще действа на територията на целия град от 23:00 часа на 26 май до 06:00 часа сутринта на 28 май.

Шефът на римската полиция Джузепе Пекораро заяви решително, че няма да допусне столицата на Италия да се превърне в "град във военно положение" - в арена на сблъсъци между запалянковците на съперниците и погроми над магазините и паметниците на културата.

Президентът на УЕФА Мишел Платини, от своя страна, призова феновете да "излеят емоциите при поддръжката на любимците си по време на мача, а не в сблъсъци преди и след него".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

marchela_CR7_
26.05.2009 22:18

Някои ако е ре6ил да пие,няма да 4ака последния момент... 6е се е запасаил от преди тва. *joking*