Трансферен дневник (30.06.2013 г.): Монако привлече талант на ОЛ

17:28
Трансферен дневник (30.06.2013 г.): Монако привлече талант на ОЛ
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (30.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Лудогорец представи последните си нови попълнения - Мишел Платини и Дани Абало. Двамата взеха съответно номера 99 и 17. Платини и Абало позираха с фланелките на шампиона в базата на отбора в селцето Трьоплах, което се намира в австрийските Алпи.

"Познавам добре Лудогорец. Отборът е силен, има класа. Ще направим всичко възможно, за да пробием в евротурнирите", бе първият коментар на Мишел Платини, цитиран от клубния сайт.

"Искам да оправдая доверието на треньора. Надявам се да свърша това, което се иска от мен", допълни нападателят, който запоследно игра в ЦСКА, а преди това е носил екипите на Динамо Букурещ и Черноморец.

"Убеден съм, че мога да помогна на новия си отбор, за да влезе в групите на Шампионската лига. Затова съм тук", сподели от своя страна Дани Абало.



Монако няма спирачки на трансферния пазар. Завърналият се в елита на френския футбол тим от Княжеството този път направи изненадващ ход и привлече 17-годишния нападател на Лион Антони Мартиал с договор за 3 сезона. Монегаските ще платят 5 млн. евро за юношата на хлапетата.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Португалският нападател на Левски Жоао Силва е готов да приеме предложението на Пасош Ферейра и да се завърне в родината си, съобщава местното издание "А Бола".

Пасош Ферейра завърши на трето място в португалското първенство и ще играе в плейофите на Шампионската лига. Клубът иска да подсили нападението си и Силва е една от летните цели на старши треньора Кощиня. Нападателят обаче има договор за още две години с Левски, което означава, че двата клуба ще трябва да постигнат споразумение на трансферната цена.

Представителят на играча Жорже Мендеш е собственик на мениджърската агенция "Жестифуте", която работи ексклузивно с Пасош Ферейра и това може да улесни евентуалната сделка.

"Знам за интереса на Пасош Ферейра, който не е нов. И преди от клуба са се опитвали да ме привлекат. Идеята ми харесва, но аз съм играч на Левски и имам контракт за още две години, което означава, че първо двата отбора трябва да се договорят. На този етап има само запитване, но не и конкретна оферта, която да бъде анализирана", коментира Силва.

Той призна, че в Левски получава сериозно възнаграждение, което е по-високо от реалностите в португалския футбол. "Нещата могат да бъдат договорени, но засега няма нищо", каза още Силва.

Английският национал Уейн Рууни е пожелал да остане в Манчестър Юнайтед. Единственото условие на нападателя, поставено пред новия клубен мениджър Дейвид Мойс, е подписването на нов договор с червените дяволи. Сегашният контракт на играча с Юнайтед изтича през лятото на 2015 година.

В последните седмици Рууни беше свързван с трансфер в Барселона, Реал Мадрид или Челси на стойност около 25 милиона лири.

Английските таблоиди са категорични, че Уейн Рууни е провел среща с Дейвид Мойс, на която е поставил своите условия към ръководството. В края на миналия сезон Рууни пожела трансфер от Манчестър Юнайтед, защото беше в конфликт с бившия мениджър Алекс Фъргюсън.

Масимо Амброзини ще финализира трансфера си във Фиорентина през следващата седмица, обяви неговият агент.

Халфът напусна Милан в края на сезона след 18 години в италианския клуб. Той изигра 489 мача с екипа на росонерите, в които вкара 36 гола. 36-годишният Амброзини има спечелени четири шампионски титли на Италия с екипа на червено-черните"

Амброзини е поредното ново попълнение на Фиорентина след Хуан Куадраро, Хоакин, Александър Яковенко, Маркос Алонсо и Густаво Мунуа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dancho350
30.06.2013 20:28

Утре... Най-после трансферният прозорец отваря. *thumb_up*