Сколари: Ако победим, ще изпратим послание

12:31
Сколари: Ако победим, ще изпратим послание
Победа над Испания на финала на турнира за Купата на Конфедерациите ще покаже, че Бразилия отново се превръща във водеща сила в световния футбол, смята старши треньорът на Селесао Луиш Фелипе Сколари.

Южноамериканците нямат много успехи в последните години, което постави под съмнение шансовете им да спечелят шеста световна титла на Мондиал 2014, на който са домакини през следващото лято. Финалът срещу световния и европейски първенец Испания тази нощ от 1.00 часа българско време на "Маракана" може да се окаже повратна точка.

"Ако победим, ще изпратим послание на останалите отбори. Ще покажем, че сме на правилния път и можем да се представим добре на Световната купа догодина", заяви Сколари.

Специалистът допълни, че едва от основните цели на отбора на турнира за Купата на Конфедерациите е бил да се върне уважението към бразилския футбол в страната и в чужбина.

"Победата на финала ще бъде много важна, защото това ще ни гарантира пълна подкрепа от нашите запалянковци на Мондиал 2014", каза още Сколари.

Националният отбор често е критикуван в страната и дори освиркван от запалянковците заради колебливите си изяви в последно време. В същото време Испания доминира във футбола в последните 3-4 години. Иберийците са в серия от 29 мача без загуба, като спечелиха световната и европейската титла. Единственото отличие за бразилците в този период е титлата в турнира за купата на Конфедерациите през 2009 година.

"Финал те специален за всички и се надявам да покажем на света и особено на нашите привърженици, е можем да се противопоставим успешно и да побеждаваме някои от отборите, които ще се борят за световната титла догодина", каза Сколари.

Именно под негово ръководство Бразилия спечели последния си значим трофей, когато през 2002 година триумфира с петата си световна купа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

roden
30.06.2013 13:41

[@link https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1011061_646903228673078_1736299142_n.jpg]