Победителят от Купата ще прибере 30 хил. лева

10:51
Победителят от Купата ще прибере 30 хил. лева
Президентът на ПФЛ Валентин Михов заяви, че винаги е оптимист за българския футбол. Михов, който бе гост в Актуално студио "Дерби" добави, че победителят в утрешният финал за Купата на България между Пирин Благоевград и Литекс ще получи 30 000 лева, а вторият 18 000 лева.

"Винаги съм бил оптимист за българския футбол. Схемата на турнира от един мач до финала се оказа успешна и по-голямата част от клубовете са доволни от начина на провеждане. Нещата за финансовата награди са уточнени още преди началото на турнира, когато договорихме телевизионните права. Победителят ще получи сумата от 30 хиляди лева, а загубилият 18 хиляди. Има една добра новина и тя е, че догодина "Еврофутбол" отново ще спонсорира Суперкупата на България. Хубаво е да се помага на футбола. За момента 3800 билета са предоставени на Пирин и 1000 на Литекс. Феновете на футбола и на двата отбора ще могат на място да се сдобият с ценните хартийки. Ако дойдат десет хиляди, всички ще влязат на стадиона. Ще пуснем билети на символични цени. Няма да върнем никой, който иска да гледа финала", категорично обеща Михов.

Шефът на лигата изрази мнение, че държавата трябва да почне да подпомага футбола и спорта като цяло.

"Крайно време е държавата да отделя повече пари за спорта, като цяло. Кажете ми къде другаде по света собственик на даден клуб е инвестирал от собствени средства за изграждането и ремонта на стадион. На всякъде държавата инвестира и строи стадионите, а собствениците ги поддържат. А тук нашите политици само знаят да обещават. От 19 години се говори за построяването на многофункционална зала, а все още не е построена. Смятам, че спорта трябва да бъде привилегия на страната ни. Нали именно спортистите са тези, които прославят България по света. Футболисти, артисти и други хора на културата. Аз досега не съм чул някой икономист или политик да е прославил страната ни", сподели Михов. "Тази година нашите съдии са най-малко нападани от страна на футболните клубове. Единственото, което се изисква от тях е да са безупречни и незабележими на терена. Реферите са свикнали обаче да се навеждат и слугуват на някого", допълни президентът на ПФЛ. Валентин Михов коментира, че трябва повече да се обърне внимание на детско-юношеския футбол в България. "Ние правим няколко детски турнира, но трябва много повече да се прави за тези детско-юношески школи. Освен базите, които са изключително голям проблем, ние нямаме треньор. Много зле се възпитават децата с тази практика да се печели на всяка цена първо или второ място. Това се прави за да се натегнат треньорите на президентите", завърши шефа на лигата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация