Българският Амкар надигра Левски с 2:0

21:14
Българският Амкар надигра Левски с 2:0
Георги Пеев и Благой Георгиев се разписаха за Амкар във вратата на Левски, с което българският тим загуби с 0:2 срещу руския си съперник в последната контролна среща на австрийска земя. За отбора от Перм играха също защитниците Захари Сираков и Петър Занев.

Левски започна мача в следния състав - на вратата застана Пламен Илиев, Даниел Димов и Димитър Везалов оформиха двойката централни защитници, а Христо Попадийн отдясно и Орлин Старокин отляво бяха крайните бранители. Пламен Димов и Владимир Гаджев започнаха като опорни халфове, а зад нападателя бе младият Антонио Вутов. Гари Родригес действа като дясно крило, Илиян Йорданов като ляво, а на върха на атаката бе новото попълнение Цветан Генков, за когото днешният мач бе неофициален дебют със синята фланелка, пише официалният уебсайт на вицешампионите.

Във втората минута Якубко от Амкар стреля, но топката беше избита в ъглов удар. В 10-ата минута Цветан Генков се пребори добре в наказателното поле, като дори от легнало положение намери Пламен Димов. Младокът стреля с десния крак малко над гредата. В следващата атака Бурмистров от Амкар отправи хубав шут, но в аут.

В 17-ата минута Амкар поведе в резултата след центриране отляво, като Якубко свали с глава към Георги Пеев, който бе точен за 0:1. В 23-ата минута Благой Георгиев центрира от фаул отдясно и намери Якубко, който игра с топката, но я прати в аут. Минута по-късно след отлична атака за Левски Гари Родригес получи топката по десния фланг, нахлу в наказателното поле, пусна пас по тревата към Генков, който се размина на метър с топката. В 29-ата минута Благой Георгиев овладя топката на гърди след центриране и стреля силно, но на метър в страни от вратата на Левски.

В 35-ата минута Гаджев центрира от фаул отляво, вратарят Нарубин изпусна топката пред голлинията, но негов съотборник я изчисти в корнер. В последната минута на първата част Благой Георгиев шутира, но в аут.

На почивката Стефан Велев и Мики Орачев замениха Пламен Димов и Старокин. В 54-ата минута след удар на Цветан Генков, топката бе изчистена в корнер. Две минути по-късно Вутов стреля над вратата. В 60-ата минута отлична контраатака на сините завърши без удар, след като Йорданов и Родригес се забавиха и никой не засече скорострелно центриране на Попадийн. В 65-ата минута след многоходова атака на Левски, Вутов пусна хубаво към Гаджев, който реши да стреля извън наказателното поле, но топката се отби в защитник.

Минута по-късно Благой Георгиев стреля опасно от фаул, топката мина на сантиметри над вратата. В 70-ата минута отличен пробив на Гари Родригес завърши с пас, който не стигна до Генков. Малко по-късно Родригес проби за пореден път, след което подаде топката, но тя беше избита в корнер. След ъгловия удар стана разбъркване, но Йорданов стреля високо и неточно.

Сините имаха отличен шанс да изравнят - Родригес стреля, вратарят изби, но Чаворски не се възползва. Последва нов шанс за Чаворски, но топката отново не попадна във вратата. В 84-ата минута Амкар вкара втори гол, дело на Благой Георгиев, който се разписа от пряк свободен удар за 0:2.

Състави:

Левски: Пламен Илиев, Христо Попадийн, Димитър Везалов, Орлин Старокин (46-Мики Орачев), Даниел Димов, Пламен Димов (46-Пламен Димов), Гари Родригес, Владимир Гаджев (85-Радослав Цонев), Цветан Генков, Антонио Вутов (75-Тодор Чаворски) и Илиян Йорданов.

Амкар: Сергей Нарубин, Захари Сираков, Иван Черенчиков, Дмитри Белоруков, Петър Занев, Константин Василиев, Георги Пеев, Благой Георгиев, Александър Коломейцев, Никита Бурмистров и Мартин Якубко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

madridistaaaaaa
29.06.2013 23:01

Случайно видях във фейсбук официалният сайт на Левски,разгледах го и видях,че за да гледам мача Левски-Амкар Перм трябва да си заплатя чрез СМС който струва 2 лева,хаха тия са пили оцет *lol**lol**lol* Аз и една стотинка няма да дам за тия резили *smile* ( не съм фен на ЦСКА )

Hristian96
30.06.2013 13:07

е ? какво има ?