Трансферен дневник (29.06.2013 г.)

18:58
Трансферен дневник (29.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (29.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Порто привлече мексиканския национал Ектор Ерера от Пачука, потвърдиха от португалския шампион. Трансферната сума, която синьо-белите ще платят е около осем милиона евро.

23-годишният Ерера играе на поста полузащитник. Той ще подсили халфовата линия на Порто, след като Жоао Моутиньо и Хамес Родригес бяха продадени на френския Монако за общо 70 милиона евро.



Турският първодивизионен тим Касъмпаша, където играе българският национал Георги Сърмов, осъществи поредния си голям трансфер. Тимът от Истанбул привлече голмайстора на швейцарската Суперлига за миналия сезон - Езекиел Скарионе. 28-годишният вече бивш полузащитник на Санкт Гален подписа договор за 3 години със синьо-белите.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Португалският Пасош Ферейра, който изненадващо се класира за плейофите на Шампионската лига, съобщи че проявява интерес към нападателя на Левски Жоао Силва.

Треньорът на Пасош Ферейра Кощиня е направил Силва основната си трансферна цел за заместник на напусналия в посока Казахстан Сичеро. С пристигането на Цветан Генков Левско може да не му мисли толкова много и да се раздели с португалския футболист, който струва на тима цели 400 000 евро.

Лагерът на Нефтохимик в Казанлък приключи днес, като в понеделник всички футболисти ще се съберат в Бургас, където ще научат новите условия, при които ще подписват договорите си за предстоящия сезон, съобщи за БТА изпълнителният директор на клуба Костадин Джамбазов.

"Не е вярна информацията, че отборът се разпада. Но не би трябвало да съм изненадан, защото медийните атаки в тази насока не спират вече месец. Футболистите знаят какво можем да им предложим за новия сезон и имат време да помислят. В понеделник и във вторник стартираме преговорите с всеки от тях. Който приеме условията, подписва и остава. На който не му харесват нещата, е свободен да си търси по-добро бъдеще", обясни Джамбазов.

Вече са ясни имената на двама играчи, които със сигурност напускат отбора. Това са вратарят Цветомир Цанков и защитникът Мирослав Енчев.

Звездата на Наполи Единсон Кавани договорил личните си условия с Челси, гръмна "SportMediaset". Твърди се, че уругваецът е постигнал принципна договорка със сините за 5 сезона срещу годишно възнаграждение в размер на 7.2 млн. паунда.

Основното препятствие пред финализирането на трансфера е сумата, която иска президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис за освобождаването на Кавани. Както е известно, откупуващата клауза в настоящия контракт на 26-годишния нападател с небесносините е на стойност 63 млн. евро, като опитите на ръководителите на лондончани да смъкнат тази сума засега не дават положителен резултат.

Според последните информации, шефовете на италианския клуб са готови да направят компромис само, ако Рамирес бъде включен в сделката, ала сините обаче не възнамеряват да се разделят с един от основните си футболисти.

Слухове и спекулации

На хоризонта се задава нова трансферна битка по оста Реал Мадрид - Манчестър Сити. Този път мишената на двата отбора е изгряващата звезда на немския футбол - Юлиан Дракслер.

19-годишният талант обаче не е особено апетитна хапка за водещите сили на европейския футбол, тъй като освобождаваща клауза в договора му с Шалке 04 се равнява на 45.5 млн. евро. Въпреки това обаче немските медии го определят като основна трансферна цел на Реал Мадрид и Манчестър Сити.

Ако се вярва на слуховете, кандидатите за подписа на Дракслер били готови да активират откупуващата клауза в настоящия му контракт, който изтича през 2018-а година. Самият той пък щял да бъде изкушен с оферта от 60 млн. евро за общо 5 сезона. Простите математически изчисления показват, че трансферът на немския национал ще възлезе на умопомрачителните 105.5 млн. евро. Това би означавало абсолютен рекорд за немския футбол.

Авторитетното издание "Билд" обаче съобщава, че Дракслер отказал да се превърне в най-скъпия футболист в историята на немския футбол, тъй като все още не бил готов да смени клубната си принадлежност.

Напомняме Ви, че най-скъпият трансфер в историята на Бундеслигата е дело на Байерн Мюнхен, който плати 40 млн. евро на Атлетик Билбао за Хавиер Мартинес през лятото на миналата година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари