Пирин взима Купата, Бербатов – КЕШ

10:34
Пирин взима Купата, Бербатов – КЕШ
Отборът на Пирин Благоевград ще направи днес четвъртия си опит да вземе купата. Единственото препятствие обаче е много, много високо – един от най-силните отбори в този турнир през последното десетилетие – Литекс. Въпреки че ловчанлии са считани за фаворити в този двубой, цял Благоевград е зареден с оптимизъм и чака с нетърпение бъдещите празненства. Ако Пирин спечели Купата в бившата Горна Джумая, може да не спрат да празнуват три дни, защото още на следващата вечер техният съгражданин Димитър Бербатов може да вдигне първата КЕШ в кариерата си. Това е причината "Меридиан Мач" да потърси един от главните архитекти за успеха на благоевградския футбол – собственика Николай Галчев.

- Господин Галчев, има ли сили Пирин да спечели първата си Купа на България?

- Разбира се. Ние обаче се отнасяме с голям респект към нашия съперник Литекс. Това е отбор, който през последните години неизменно е в челото на класирането, играе в Европа, има много класни футболисти и има Гриша Ганчев. Това е човек, който трябва да бъде поздравен за отличните неща, които прави за българския футбол.

- Какъв е плюсът на вашия отбор в предстоящия мач?

- Вие го казахте – отбор.

- Значи препоръчвате на Благоевград да се стяга за фиеста?

- Да се готви. Тези хора го заслужават. Нашите фенове изстрадаха много през последните години, но сега ще ги зарадваме. Те преболедуваха обединението и мога да кажа, че ако не беше вярната ни агитка, нямаше никога да стигнем дотук.

- Победихте ЦСКА и Левски, като че ли Литекс ще бъде поредната ви именита жертва?


- Както вече казах, Пирин ще спечели Купата на България. Сигурен съм в това. Ние вече мислим за евротурнирите.

- Предвиждате ли някаква грандиозна селекция при евентуално участие в Лига Европа?

- Разбира се. Ние обаче работим само с наши момчета, момчета от региона, и няма да изневерим на тази стратегия. Тя ни носи успех и ще продължаваме да я следваме.

- Трудно обаче бихте задържали звездите си – Спас Делев, Даниел Пеев и Драги Коцев?

- Към всички наши играчи, които се намират в отлична форма, има огромен интерес. Искат ги отбори както от България, така и от чужбина. Не искам обаче сега, преди най-важния мач за нас, да обявявам имена и отбори. Нека първо спечелим Купата, а пък след това ще видим.

- Говореше се, че Спас Делев вече е футболист на ЦСКА...

- ... Вече ви казах, че има огромен интерес. Повече нищо не мога да споделя.

- Очаквахте ли през зимата, когато имаше много скандали около обединението, в отбора, да стигнете дотук?

- Пирин е една перфектно работеща машина. Всички акционери, общината, треньори, футболисти, фенове, работим за доброто на отбора и резултатите не закъсняват. От следващия сезон ще инвестираме и солидна сума в стадиона и със сигурност ще се превърнем във фактор в "А" група.

- Договорът на старши треньора Наджи Шенсой изтича през лятото. Ще остане ли той в Пирин и през следващия сезон?

- Искрено се надявам Шенсой да остане в Пирин и след края на този сезон. Дори и да не спечелим Купата, той вече направи много за нас. Ние обаче ще я спечелим.

- Какво не достигна на предишния треньор Петър Михтарски да постигне нещо по-значимо?

- Просто така се стекоха обстоятелствата. Аз съм му го казвал и на него и сега ще се повторя – той винаги е бил един от нас и ще продължи да бъде. Неговият принос към Пирин е много голям.

- След загубата от Ботев веднага ви нападнаха, че уговаряте мачове...

- ... Няма такова нещо. Ние сме отбор, който никога не е влизал в каквито и да било комбинации. Просто в този мач решихме да дадем почивка на по-важните си футболисти и това е напълно нормално. За жалост обаче момчетата, които бяха на терена, не успяха да се противопоставят на Ботев.

- От комисията за етика, феърплей и сигурност в лицето на ген. Васил Василев заявиха, че ще разследват този мач. Това притеснява ли ви по някакъв начин?

- Пирин играе феърплей. Това е. Просто няма какво повече да кажа.

- Напоследък разбиха много групи за черно тото. Вашият коментар?

- А вие знаете ли какво е военното положение в Грузия (Смее се.) Не знам нищо. Това е толкова далеч от мен.

- Един бивш кадър на Пирин – най-голяма звезда на българския футбол Димитър Бербатов, е на прага на нещо велико...


- Още отсега мога да ви кажа – Пирин печели Купата, а Манчестър Юнайтед и Бербатов – КЕШ. Просто съм сигурен в това. Във вторник вечер Митко ще стиска палци за нас, а в сряда ние за него.

- Виждате ли новия Бербатов в школата на клуба?

- И Митко е извървял този път, защо да не извърви и някой друг. Тук, в Благоевград, се раждат едни от най-големите таланти и, дай Боже, да има още много като Бербатов, защото така футболът ни ще върви само нагоре.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

danistrong
26.05.2009 12:58

Айдее Пирин само така дано вземем купата,пък за "новият" УЕФА ще го мислим,това е един голям успех за нас *wink*