Трансферен дневник (28.06.2013 г.): Започна се! Моуриньо посочи изхода на двама

19:51
Трансферен дневник (28.06.2013 г.): Започна се! Моуриньо посочи изхода на двама
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (28.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Байер Леверкузен привлече защитника Емир Спахич от испанския Севиля, потвърдиха от германския клуб. 32-годишният босненски национал подписа договор за два сезона.

През миналото първенство опитният Спахич беше преотстъпен от Севиля в руския Анжи Махачкала. Байер ще плати на испанския клуб около три милиона евро за трансфера на босненеца.



Челси преотстъпи Марко Марин на Севиля за един сезон. Немският национал пристигна на "Стамфорд Бридж" от Вердер Бремен през миналия сезон, но не успя да си спечели титулярно място.



ПСВ Айндховен направи двоен трансферен удар, след като привлече Джефри Брума от Челси и Флориан Йозефсоон от Валвайк. Двамата са съответно на 21 и 22 години, като първият играе на поста централен бранител, докато Йозефсоон оперира като крило и нападател.



Бившият полузащитник на Манчестър Сити Владимир Вайс подписа тригодишен договор с Олимпиакос. 23-годишният словак за последно игра в Пескара, откъдето бе освободен, след като договорът му изтече.



Жорди Амат премина от Еспаньол в Суонзи и така стана вторият летен трансфер на “лебедите” след Хосе Каняс от Бетис в очакване на Вилфред Бони от Витес, Алехандро Посуело от Бетис и Джонатан де Гусман, чието преотстъпване във Виляреал приключи.

Договорът на 21-годишния бранител Амат ще е за четири сезона, а трансферната му цена е 2,5 млн. паунда. Той има участия за всички възрастови нива на националния отбор на Испания между 16 и 21 години, а миналия сезон игра под наем в Райо Валекано.



Олимпик Марсилия взе първото си лятно попълнение, след като привлече Димитри Пейе от Лил. Трансферът бе обявен официално в уебстраницата на марсилци и ще бъде завършен след медицинските прегледи на офанзивния халф, като според “Екип” неговата цена е около 10 млн. евро с бонуси от 1,2 милиона.

Пейе избра тази оферта пред възможността да заиграе в Премиър Лийг, където най-голям интерес към него проявяваше Арсенал. В новия си клуб той ще е сред най-добре платените с месечно възнаграждение от над 200 000 евро в компанията на Валбуена, Аю, Манданда, Жиняк и Н’Кулу.

Българските футболисти Даниел Златков и Николай Димитров подписаха своите договори с Болуспор. Контрактът на защитника Златков е за два сезона, докато халфът Димитров парафира за три години втородивизионния турски клуб.

Даниел Златков и Николай Димитров пристигнаха в Турция в сряда късно вечерта, след което проведоха преговори с ръководителите на Болуспор. На следващия ден двамата преминаха медицински изследвания.

Още един български футболист Мирослав Антонов също е пред трансфер в Болуспор. Ръководството на клуба обмисля да привлече 27-годишния нападател, играл в Славия през пролетта на 2013 година. Новини около евентуалното преминаване на Антонов в турския тим ще има в близките дни.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Португалският нападател на Берое Елио Мартинс е трансферна цел на елитния Маритимо, съобщава "Рекорд".

Елио иска да се завърне в родината си, според президента на клуба от остров Мадейра Карлос Перейра. Той каза още, че е много близо да финализиране на трансфера.

26-годишният нападател, който е роден на остров Мадейра, в момента на тренира с Берое на лагера в Смолян, тъй като се възстановява от операция от херния.

Манчестър Юнайтед ще вдигне офертата си към Евертън за Лейтън Бейнс до 15 млн. паунда плюс бонуси до общо 20 милиона, след като първата от 12 млн. бе отхвърлена от “карамелите”, информира “Дейли Мейл”. Според “Мирър” шампионите обаче нямат намерение да се качват над 15 млн. паунда, а според “Сън” ливърпулци ще се съгласят на 16 милиона.

Наследникът на Дейвид Мойс на “Гудисън Парк” – Роберто Мартинес, е твърдо решен да задържи 28-годишния английски национален ляв бек, твърди “Дейли Мейл”, и ще му предложи нов договор със седмична заплата от около 70 000 паунда.

Евертън има шансове да задържи и Маруан Фелайни, след като се разбра, че клаузата за неустойка за прекратяване на договора му с клуба от 24 млн. паунда изчита на 15 август, така че “сините” могат след това да отхвърлят всякаква оферта.

Роберто Мартинес междувременно мисли и за това кого да добави към състава си, като е близо до завършване на сделка за 6 млн. паунда със Спартак Москва за крилото Ейдън МакГийди. Мениджърът готви също оферти за нападателя Аруна Коне и централния защитник Антолин Алкарас от Уигън.

Публикуваната от испанския вестник “Марка” информация, че Луис Суарес има тайна договорка с Реал Мадрид за личните си условия без знанието на Ливърпул, е вбесила ръководството на “червените” и те ще потърсят разговори със звездата на отбора за изясняване на ситуацията, информира “Дейли Телеграф”.

В английския клуб още не са получили трансферна молба от непрекъснато флиртуващия по медиите с “белите” Суарес, комуто остават още три години от договора, нито оферта от испанския гранд. Освен това от “Анфийлд” продължават да твърдят, че уругуаецът не е за продан и отборът ще се гради около него. Ръководителите на Ливърпул обаче са взели насериозно информацията на близкия до Реал Мадрид испански всекидневник и са вбесени от поведението на Суарес, още повече след като залагаха репутацията си, за да го защитят при инцидентите с Патрис Евра и Бранислав Иванович.

Слухове и спекулации

Челси ще пренасочи вниманието си към Роберт Левандовски, в случай че пропадне сделката за топмишената Единсон Кавани, съобщава “Мирър”.

“Сините” не желаят да платят на Наполи пълната неустойка за прекратяването на договора на уругайския голаджия – 63 млн. евро, като предпочитат да добавят към сделката Фернандо Торес. Ако този ход не сработи, на дневен ред излиза Левандовски. Челси ще използва два фактора да убеди полския топреализатор на Борусия Дортмунд да предпочете тях пред Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити – първият е наличието на Жозе Моуриньо за мениджър, а вторият е седмичната заплата от 170 000 паунда.

Още два подаръка е на път да направи Наполи на своя нов старши треньор Рафаел Бенитес, като му доведе Максим Гоналон и Хосе Мария Кайехон, информира “Кориере дело Спорт”.

Офертата на италианския клуб към Лион за опорния полузащитник е в размер на 12 млн. евро. Фланговият нападател Кайехон пък вероятно ще струва по-малко, тъй като е резерва в Реал Мадрид, въпреки че редовно впечатлява при епизодичните си появи в игра.

След като Карлос Тевес бе добавен към Фернандо Йоренте за подсилване на нападението, Ювентус ще пренасочи вниманието си към отбраната с атака на Анджело Огбона и Александър Коларов, пише торинският вестник “Тутоспорт”.

Според изданието само съсредоточаването на усилията на клуба върху преговорите за Тевес са отложили завършването на сделката за Огбона с Торино, която трябва да стане факт съвсем скоро. Покрай срещите за аржентинския нападател с Манчестър Сити пък е говорено и за привличане на сръбск

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SweeT_DG7
30.06.2013 15:31

Тези Суонзи много радват. Прицелили са се и във Вилфред Бони, който има постижение от 31 гола във 30 мача за Витес във първенството. Според мен обаче той иска да играе във Италия.

Redbula
29.06.2013 10:23

таланта не си отива просто така... пък и в Англия Меситу и Неймар няма да могат да си симулират на воля и няма да им връзва играта като на Марин.Мн добре са го пратили в Севиля.В Испания става звезда и го продаваме на печалба *wink*

mrkamenica
28.06.2013 23:11

Хубавата новина за Челси е, че Марко Марин е преотстъпен, а не продаден *thumb_up*

pesholudiq
29.06.2013 15:38

Той получи контузия още в първия контролен мач, ако не се лъжа. Наистина му се даваха малко шансове, друг е въпроса, че когато играеше не показваше абсолютно нищо

Abramovichcfc
29.06.2013 08:55

*lol**lol* хахаха

Messifan10
29.06.2013 00:53

А се оказа "Насри". If you know what I mean

one1win
29.06.2013 00:46

беше! Както вече казах ЖАЛКО.

Written
29.06.2013 00:25

беше германския Меси ...

one1win
29.06.2013 00:11

По-добре да беше продаден отколкото преотстъпен. Не искам да се заяждам ама той си съсипа кариерата откакто отиде в Челси най-много да е изиграл 5 пълни мача през сезона, а през другото време е гледал от скамейката. През тези 5 мача не е направил нищо за отбора. Жалко за момчето! *erm*