Освободиха чилийски национал, въпреки присъда за убийство

16:03
Освободиха чилийски национал, въпреки присъда за убийство
Чилийският вратар Джони Ерера бе признат за виновен за смъртта на 22-годишна студентка, която убил при катастрофа, докато шофирал с висока скорост. Вратарят на Универсидад де Чили и чилийския национален отбор обаче няма да лежи в затвора, реши чилийският съд.

Шофьорската книжка на вратаря е отнета за две години, а той трябва да се явява в полицията в продължение на година, след като блъсна студентката Макарена Касасус в Сантяго през декември 2009 година.

Прокуратурата настояваше за тригодишна присъда за 32-годишния футболист, който играе за един от най-популярните чилийски отбори. Утежняващо вината обстоятелство е, че Ерера е бил под въздействието на алкохол по време на инцидента.

Въпреки това, съдът не наложи ефективна присъда на вратаря, което предизвика гнева на бащата на убитото момиче. "Това е удар с нож в гърба и атака срещу обикновените хора", каза бащата на Касасус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

genchooo
28.06.2013 16:17

Пиян с превишена скорост и убива момиче за мен това е равно на предумишлено убийство. Какво изобщо не коментира 25 години затвор и това е! Те искали 3 години затвор, че и даже не му ги дали.. божее няма такава "смешна история" 1 година на пробация и 2 години без книжка, че аз познавам хора където са ги хванали без никакви нарушения само с алкохол 1 промил и наказанието е същото, а да убиеш човек и да ти дадат такова наказание си е престъпление на съда! Аз ако съм бащата отивам и го убивам без да се замислям!