Трансферен дневник (27.06.2013 г.)

20:05
Трансферен дневник (27.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (27.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Нападателят Андрей Аршавин се завръща в Зенит, потвърдиха от руския футболен клуб. Аршавин подписа договор с клуба за две години. Той ще се завърне в Русия след 1-ви юли, когато изтича договора му с Арсенал. Халфът игра за Зенит в периода 1999/2008, след което бе продаден на Арсенал. През 2012 година той се завърна в Петербург под наем от топчиите.

"Искам да се върна в отбора. Не знам дали ще помогна или не. Просто искам да играя футбол и искам да го направя в родния си град", каза футболистът пред "ИТАР-ТАСС".



Шалке 04 привлече унгарския нападател Адам Салай от Майнц 05, съобщи "ДПА". 25-годишният футболист ще парафира четиригодишен договор, след като премине медицинските прегледи днес. Унгарецът е третото ново попълнение на Шалке 04 след защитника Филипе Сантана от Борусия Дортмунд и полузащитника Кристиан Клеменс от втородивизионния Кьолн.



Българският защитник Даниел Златков и българският халф Николай Димитров преминават в турския втородивизионен Болуспор, потвърждават медиите в страната. Двамата са пристигнали в Турция късно снощи и преговорите им с клубното ръководство са проведени през нощта. В четвъртък двамата футболисти ще преминат медицински изследвания и след това ще подпишат своите договори с Болуспор.

Бившият нападател на Левски, Славия и Лудогорец Мирослав Антонов ще поддържа форма с родния си клуб Монтана, докато чака оферти от чужбина. Антонов разтрогна договора си с белите и в момента чака по-добро предложение зад граница. Нападателят вече отхвърли оферта от румънски отбор заради ниски условия. Ако не намери продължение на кариерата си в чужбина, в Монтана може да се върне и досегашният капитан Димитър Илиев.

В същото време стана ясно и първото сигурно ново попълнение. Договор с Монтана подписа бразилският ляв бранител Ели Маркес, който беше отпратен от Черно море.

Принципното си съгласие да подпишат нови договори и да продължат в Б група са дали и полузащитниците Йордан Тодоров-Бозата, Владимир Мичев, Илиан Илиев, Антон Костадинов, както и нападателят Венцислав Иванов.

До края на седмицата пък трябва да пристигнат 2-3 класни попълнения, които да вдигнат нивото на отбора в стремежа за бързо връщане в "А" група. В събота пък ще се проведе и двустранна игра с момчетата, които са на проби. Там ще стане ясно кои от тези играчи остават и кои - не. В понеделник Монтана заминава на лагер в Банско, където до 19-и юли ще изиграе поне четири контролни срещи.

Новакът в английския футболен елит Кардиф Сити привлече голмайстора Андреас Корнелиус от датския Копенхаген. 20-годишният датски национал има 18 гола през миналия сезон в първенството на Дания. Очаква се Кардиф да плати около 11.4 милиона долара на Копенхаген за трансфера на нападателя. Андреас Корнелиус има седем мача и един гол с екипа на националния отбор на Дания.



Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Реал Мадрид официално потвърди привличането на суперталанта на Малага Иско и същевременно според "Мирър" е направил първото си предложение за Гарет Бейл към Тотнъм от пари плюс играчи след обявяването на Карло Анчелоти за треньор.

"Лос бланкос" потвърдиха в официалната си уебстраница привличането на Иско с договор за пет години. Испанският младежки национал ще премине медицински прегледи и ще бъде официално представен на "Бернабеу" на 3 юли, сряда.

“Имаме споразумение с играча, имаме споразумение и с клуба. Остава само Иско да премине медицинските прегледи, което ще стане в идните дни, и вероятно ще бъде представен другата седмица”, заяви още преди обявяването на сделката президентът на "белите" Флорентино Перес.

В същото време започва и същинската част от офанзивата за Гарет Бейл. Анхел Ди Мария е един от неколцината предложени на “шпорите” футболисти от “лос бланкос”, но за момента от “Уайт Харт Лейн” отбиват всяка атака за 23-годишната си мегазвезда. Факт е обаче, че “белите” са отправили първата си официална оферта за най-добрия в Премиър Лийг, когото публично преследват още от април.

Тотнъм предложи 170 000 паунда седмично на Бейл да поднови договора си с клуба, а и интересът на Манчестър Юнайтед им дава силна позиция в преговорите с испанския колос.

Вундеркиндът на Барселона Жерард Деулофеу намери и два варианта от Премиър Лийг за продължаването на развитието си: Ливърпул и Тотнъм. Това информира британската спортна преса.

Фланговият нападател е сочен за най-големия талант от Ла Масия за последните години и вкара 18 гола в 33 мача в Сегунда миналия сезон, ала идването на Неймар намалява шансовете му да се утвърди в първия тим на “блаугранас”. Поради това преотстъпване за един сезон би му се отразило добре. И Деулофеу, и Барса смятат за най-добре това да се случи в конкурентоспособен тим, по възможност участник в Шампионската лига, така че Реал Сосиедад и Борусия Дортмунд досега бяха фаворити. Включването на два големи клуба от Премиър Лийг обаче няма как да бъде пренебрегнато с лека ръка, макар че и Ливърпул, и Тотнъм няма да играят в ШЛ следващия сезон.

Междувременно “червените” от Мърсисайд продължават активността си на трансферния пазар, този път по посока изхода на “Анфийлд”, като според английската преса Джонджо Шелви може до 48 часа да премине в Суонзи за около 5 млн. паунда.

Дани Абало преминава от първодивизионния испански Селта в българския шампион Лудогорец със свободен трансфер, като съвсем скоро ще подпише договор за две години, съобщава агенция ЕФЕ. Халфът се очаква да пристигне днес в България и моментално да се включи в подготовката на тима от Разград.

Слухове и спекулации

Манчестър Сити е готов да поднови интереса си към Роберт Левандовски, след като продаде Карлос Тевес, а Борусия Дортмунд обяви, че не желае да продава полския нападател на пряк конкурент в Бундеслигата в лицето на Байерн Мюнхен. Информацията е на “Мирър”.

Финалистът в ШЛ предпочита да вземе 25 млн. паунда това лято, вместо да го изгуби следващото, почти сигурно пак заради Байерн. Левандовски пък съвпада с търсения профил нападател от Сити, след като бе отписан Единсон Кавани, а е малко вероятно да се скочи и за Луис Суарес. Манчестър Юнайтед няма да е конкуренция, след като охлади интереса си към стрелеца, нанизал 54 гола в 98 мача за Дортмунд в Бундеслигата, след назначението на Дейвид Мойс за мениджър.

Междувременно новият мениджър на Сити Мануел Пелегрини ще настоява за удължаване на изтичащия след две години договор на Мика Ричардс. Чилиецът е впечатлен от универсалността на 24-годишния бранител, а и е стреснат от интереса на Интер към него.

Нетърпението си да работи с новия мениджър на Евертън Роберто Мартинес изрази левият бек Лейтън Бейнс и така даде да се разбере, че няма намерение да последва Дейвид Мойс в Манчестър Юнайтед, пише “Дейли Мейл”.

“От първия момент усещането бе, че Мартинес ще е великолепно назначение – коментира 28-годишният английски национал. – Той има различен начин на работа от онзи, на който сме свикнали досега, ала това е вълнуващо за играчите и ще ни помогне да напреднем. Ще ни трябва малко време да поработим върху стила на игра или схемата, но до първия мач за сезона ще сме свикнали с изискванията му. Миналата седмица говорихме по телефона за това колко много очакваме да работим един с другиго. Всеки, с когото съм говорил за него, казва само хубави неща за него като мениджър и като личност. Сигурен съм, че е определил трансферните си мишени и ако успее да ги привлече по-рано, ще е по-добре за отбора.”

В търсене на нов централен защитник Барселона готви оферта за Маркиньос от Рома от 25 млн. евро, като “вълците” искат с 10 милиона повече, твърди “Гадзета дело Спорт”.

Същевременно римляните активно се оглеждат за заместник на бразилския бранител и от своя страна подготвят предложение от 8 млн. евро към Удинезе за Меди Бенатия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

inspiredd
27.06.2013 20:34

Корнелиус 11.4 милиона долар ?!?*confused**surprized*

inspiredd
29.06.2013 19:03

Да, ама пак са ми множко

dzhalev_71
28.06.2013 02:15

Това са по малко от 7.5 милиона паунда.

degea97_
28.06.2013 00:36

Тоя е онуй дългото дърво което игра срещу нас като заместник на Бендтнес нали *lol**lol*