Хицфелд разочарован от тренировъчна база в Бразилия

17:33
Хицфелд разочарован от тренировъчна база в Бразилия
Селекционерът на Швейцария Отмар Хицфелд остана разочарован от видяното по време на посещението си в планираната база на националния отбор по време на Мондиал 2014 в Бразилия.

Хицфелд видя счупени греди на футболните врати и кози, които пасат на терена, на порутения стадион "Антонио Фернандес Минисипал" в Гуаруха, който се намира на час и половина път с автомобил от Сао Пауло. Съоръжението е в ужасно състояния, със заключени съблекални и мръсотия навсякъде.

Хицфелд заяви, че е обещано мястото да бъде напълно реновирано за турнира през следващата година. "Ние не трябва да се разстройваме много. Домакините ни обещаха, че стадиона ще бъде модернизиран, ще има нов терен, съблекалните ще бъдат ремонтирани", коментира треньорът.

Положението е неприемливо за страна като Швейцария, където дори и малките футболни клубове разполагат със съоръжения в безупречно състояние.

Швейцария е начело в група "E" на световните квалификации и е на път да се класира за трети пореден път на световни футболни финали. Играчите бяха доволни от планирания за тях хотел, който се намира на самия плаж.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация