В Плевен учредяват нов Спартак

15:22
В Плевен учредяват нов Спартак
Общинският съвет в Плевен прие предложението на кмета проф. Димитър Стойков да бъде учреден общински футболен клуб Спартак Плевен-Плевен. Съветът упълномощи кмета да предприеме съответните действия за това. Идеята е общинският клуб да ползва лиценза на ФК Сторгозия-Плевен и да участва в първенството на Северозападната "В" група.

Поради отказване на спонсора на професионалният футболен клуб Спартак 1919, тимът не може да продължи участието си във "Б" група. Днешното решение е в посока да се спаси съществуването на футболния Спартак, смятат от община Плевен. Кметът се ангажира на следващата сесия да предложи средства в размер до 150 хиляди лева, които да се използват за издръжка на клуба, охрана и поддръжка на стадион "Плевен".

За да се осигури контрол по използването им, кметът ще предложи управлението на общинския клуб да се поеме от Алексей Зелов - заместник-кмет по финансовите въпроси.

Решението за "даване на предварително съгласие за учредяване на Общински футболен клуб " Спартак Плевен - Плевен" бе подкрепено от 17 съветници, 6 бяха против, а 10 се въздържаха.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

luis_figo
27.06.2013 17:08

пламен гетов окради отбора и вложи вси4ко ж конете идиот от тогава отбора пропадна и докаде се стигна..

TheHeavenMakers
27.06.2013 15:44

Дадоха първо клуба на мафиота камен-куката ,а сега ще правят нов .... тоя гербарски кмет негоден да върви майната си и да изчезва от Плевен !